“Μια γροθιά” οι γυναίκες του καφέ υπό την Dr. Sarada Krishnan

“Μια γροθιά” οι γυναίκες του καφέ υπό την Dr. Sarada Krishnan

Η επιστήμων decorated coffe, Dr. Sarada Krishnan διορίστηκε ως εκτελεστική διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης International Women’s Coffee Alliance.

 

Έχοντας αναλάβει το νευραλγικό αυτό πόστο, η Krishnan θα επιβλέπει τα προγράμματα της IWCA, τη συγκέντρωση πόρων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, κατευθύνοντας παράλληλα τα στρατηγικά σχέδια και την οργανωτική ανάπτυξη τους διεθνούς ΜΚΟ. Η IWCA επικεντρώνει τη δράση της στη δημιουργία δικτύων και στην ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του καφέ, προωθώντας παράλληλα την πώληση καφέ από παραγωγους – μέλη της, που μέχρι σήμερα απαριθμούν 27 χώρες.

 

Πέραν ενός “πλούσιου” βιογραφικού πάνω στην έρευνα της γενετικής του καφέ, η νέα διευθύντρια της IWCA είναι ιδιοκτήτρια φυτείων καφέ στα Blue Mountains της Τζαμάικα και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος της IWCA στη χώρα αυτή. Η Krishnan, που έκανε διδακτορική διατριβή στη γενετική του άγριου καφέ της Μαδαγασκάρης, είναι  παράλληλα διευθύντρια του Center for Global Initiatives των Βοτανικών Κήπων του Ντένβερ. Στην Ευρώπη, η IWCA εχει παρουσία μέσω του παραρτήματός της στη Γερμανία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ