Ο καφές τελικά αφυδατώνει;

Ο καφές τελικά αφυδατώνει;

Ένα μεγάλο μύθο κατά του πιο δημοφιλές ροφήματος έρχονται να ανατρέψουν οι ειδικοί. 

 

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές για τον αντίκτυπο του καφέ στην υγεία μας, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν μύθους. Δημιουργεί στρες, επιδεινώνει τη λειτουργία της καρδιάς, προκαλεί ακόμη και καρκίνο. Αυτές είναι κάποιες από  τις κατηγορίες με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπο το αγαπημένο ρόφημα. Όλες έχουν “καταρρεύσει” μέσω σχετικών επιστημονικών μελετών.

 

Μία από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες που έχουν ειπωθεί για τον καφέ, είναι ότι όσο πιο πολύ πίνουμε τόσο περισσότερο αφυδατωνόμαστε. Ακόμη και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο μύθο. Κι αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, έγκειται στο γεγονός ότι παρά τις όποιες αφυδατικές του ιδιότητες, ο καφές επί της ουσίας παρασκευάζεται με άφθονο νερό, κι έτσι επέρχεται απόλυτη ισορροπία .

 

Η διαιτολόγος Halle Saperstein μιλώντας στο “The Healthy,” εξήγησε: “Λέμε στους ανθρώπους να πίνουν οκτώ τουλάχιστον ποτήρια νερό ή άλλα υγρά, χωρίς μέχρι στιγμής να συμπεριλαμβάναμε τον καφέ σε αυτό το πρόγραμμα. Όμως τώρα οι μελέτες δείχνουν κάτι άλλο: Είναι εντάξει να μετράτε τον καφέ ως μέρος της ημερήσιας πρόσληψης υγρών”. Φυσικά, το νερό θα σας ενυδατώσει περισσότερο, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι ο καφές θα σας αφυδατώσει. Απολαύστε λοιπόν το αγαπημένο σας ρόφημα άφοβα!