Τέσσερα tips για τον κρύο καφέ σας

Τέσσερα tips για τον κρύο καφέ σας

Μερικές έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν την απόλαυση ενός κρύου ροφήματος καφέ ακόμα πιο απολαυστική.

 

Καθώς οι μέρες αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ζεστές, οι κρύες παρασκευές του καφέ παίρνουν πρώτη θέση στις προτιμήσεις μας. Δεν είναι μόνο ο freddo espresso ή freddo cappuccino ή το cold brew είναι και πολλά ακόμα κρύα ροφήματα που έχουν σαν βάση τον καφέ που μπορεί να δροσίσουν τα πρωινά ή τα απογεύματα σας. Για αυτά τα τελευταία σας έχουμε τέσσερα “μυστικά” που μπορείτε να ακολουθήσετε και να κάνετε την απόλαυση τους ακόμα καλύτερα.

 

Πάγο από καφέ

Τα παγωμένα ροφήματα είθισται να συνοδεύονται από πάγο. Τις πολύ ζεστές ημέρες ωστόσο τα παγάκια λιώνουν πολύ γρήγορα “νερώνοντας” το καφέ. Για να τον διατηρήσετε συμπυκνωμένο λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε παγωμένους κύβους, ρίχνοντας σε μια παγοθήκη έτοιμο καφέ και βάζοντάς την στην κατάψυξη.  Έτσι εξασφαλίζετε ένα παγωμένο ρόφημα καφέ γεμάτο καφεΐνη μέχρι… την τελευταία του σταγόνα.

 

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα

Οι κρέμες καφέ που πωλούνται στα καταστήματα μπορεί να έχουν υπέροχη γεύση, αλλά συχνά έχουν μεγάλες ποσόστητες ζάχαρης, τεχνητές γεύσεις και συντηρητικά. Εάν θέλετε να επιτύχετε την ίδια μεταξένια υφή και γλυκιά γεύση μιας άριστης κρέμας χωρίς τα επιβλαβή συστατικά της, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας. Μια άριστη συνταγή απαιτεί τρία μόνο συστατικά: ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, γάλα ρυζιού χωρίς ζάχαρη, και μια πρέζα αλεσμένης κανέλας. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και διατηρήστε την κρέμα στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

 

Βάλτε.. γλυκύτητα

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρωματισμένο ή απλό σιρόπι στο σπίτι. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ¼ φλιτζάνι νερό και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί πλήρως και το μείγμα έχει μετατραπεί σε πυκνό σιρόπι. Για μια νότα έξτρα γλυκύτητας μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι βανίλια ή κανέλα.

 

Eco-friendly εξοπλισμός για ταξίδια

Ταξιδεύετε και αυτό που χρειάζεστε περισσότερο είναι ένας παγωμένος καφές ή ρόφημα στο χέρι. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα πλαστικά ποτήρια και τα καλαμάκια μιας χρήσης δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον.  Επενδύστε σε επαναχρησιμοποιήσιμα ή φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, όπως καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα ή ανθεκτικό βιοδιασπώμενο μπαμπού.