Γιατί οι Αυστραλοί επιλέγουν μαζικά τον ελληνικό καφέ;

Γιατί οι Αυστραλοί επιλέγουν μαζικά τον ελληνικό καφέ;

Η ελληνική εταιρία καφέ, OASIS, στην άλλη μεριά του πλανήτη κάνει τον καφέ στο μπρίκι γνωστό όχι μόνο για την διατροφική αξία του αλλά και την κουλτούρα που κρύβει.

 

Τα μοναδικά οφέλη για την υγεία που προσφέρει ο ελληνικός καφές καθώς και οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, δεν έχουν αφήσει αδιάφορο το καταναλωτικό κοινό της Αυστραλίας- ας μην ξεχνάμε εξάλλου και την τεράστια αυστραλο-ελληνική κοινότητα που ζει εκεί.

 

Η πορεία μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης στην μακρινή αυτή χώρα, επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Η ΟΑSIS, μια εταιρεία παρασκευής ελληνικού καφέ που ανήκει σε Ελληνο-Αυστραλούς τρίτης γενιάς,  τους Chris Togias και Peter Patisteas κατάφερε με την κατάλληλη στρατηγική να αυξήσει τις πωλήσεις της εντός του τελευταίου εξαμήνου κατά  5%. Τη “συνταγή της επιτυχίας” για την Οasis περιγράφει ο διευθυντής του OASIS Coffee, κ. Chris Togias: «Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται καθώς λάτρεις του φαγητού και όσοι ασχολούνται με το wellness ενστερνίζονται την ελληνική κουλτούρα καφέ και “συμμαχούν” με τους Έλληνο-Αυστραλούς δεύτερης και τρίτης γενιάς που ούτως ή άλλως έχουν εντάξει την κατανάλωση ελληνικού καφέ στην καθημερινότητά τους”.

 

Με την έξαρση της πανδημίας η επιχείρηση επικεντρώθηκε στις δύο πτυχές του εμπορίου που έδειχναν να έχουν προοπτική για τη νέα “κανονικότητα”: την προμήθεια σε σούπερμαρκετ/καταστήματα λιανικής καθώς και τις διαδικτυακές παραγγελίες με παραδόσεις κατ’ οίκον. Με αυτά τα δύο “κλειδιά” κατάφερε σε μια δύσκολη περίοδο και συγκυρία να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις.

 

Από το ξεκίνημά της στη Μελβούρνη το 1969 μέχρι σήμερα, η μάρκα OASIS έχει χτίσει ένα ισχυρό όνομα στον χώρο του καφέ και πέραν της ελληνικής κοινότητας, έχει μυήσει και το αυστραλιανό καταναλωτικό κοινό στον κόσμο του… μπρικιού. Βέβαια η OASIS δεν ξεχνά ποτέ και τους ανθρώπους της: “Στην καρδιά της επιχείρησής μας βρίσκεται το πάθος για τον κορυφαίας ποιότητας καφέ και βέβαια για τους ανθρώπους. Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να διατηρήσουμε τους εργαζομένους μας και αυτό δεν έχει αλλάξει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Togias.