Όταν ο κόσμος του καφέ συμμαχεί για το καλό της ανθρωπότητας

Όταν ο κόσμος του καφέ συμμαχεί για το καλό της ανθρωπότητας

Το πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με βιώσιμες λύσεις οργανισμοί, εταιρείες και μεγάλοι όμιλοι συνεισφέροντας με ποικίλους τρόπους στην δημιουργία πηγών πόσιμου νερού.

 

Η Tea Drops είναι μια εταιρεία τσαγιού με έδρα το Λος Άντζελες.  Συνεργάστηκε με το Thirst Project, μία ΜΚΟ που προσφέρει πόσιμο νερό σε αναπτυσσόμενες κοινότητες. Ο τρόπος είναι απλός: Με κάθε αγορά προϊόντων της Tea Drops, η εταιρεία δωρίζει καθαρό νερό για ένα έτος σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Μια άλλη εταιρεία, η Allegra Events από τον κλάδο του καφέ, συνεισφέρει ενεργά στην αντιμετώπιση του ίδιου προβλήματος. Η εταιρεία διοργανώνει το “The New York Coffee Festival”, το “London Coffee Festival”, τους διαγωνισμούς “Coffee Masters” και αμέτρητες άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τον κόσμο του καφέ. Κάθε χρόνο, όλα τα κέρδη από αυτές τις εκδηλώσεις διοχετεύεται σε πρωτοβουλίες όπως οι WaterAid, Splash, Water for People και Project Waterfall, όλα μη κερδοσκοπικά έργα μέσω των οποίων μεταφέρεται καθαρό νερό στις κοινότητες που καλλιεργούν καφέ.

 

Το 2018, η Παγκόσμια Έκθεση για την Ανάπτυξη των Υδάτων του ΟΗΕ διέβλεψε ότι έως το 2050, σχεδόν 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θα έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Καθώς η παγκόσμια κρίση του νερού ολοένα και διογκώνεται, καλούμαστε να δράσουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως και στη χώρα μας υπάρχουν οργανώσεις που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος έλλειψης πόσιμου νερού.