Μειώνοντας οικολογικά το κόστος λειτουργίας των coffee shops

Μειώνοντας οικολογικά το κόστος λειτουργίας των coffee shops

Έναν νέο τρόπο που θα συνδράμει στην μείωση των αποβλήτων που παράγουν εστιατόρια και καφέ αλλά και στη μείωση του κόστους λειτουργίας τους υιοθέτησε και προωθεί η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας (EPA) στην Αυστραλία.

 

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με την ονομασία “Your Business is Food”  την οποία η Διευθύντρια του EPA Amanda Kane χαρακτηρίζει ως έναν εύχρηστο, εύκολα προσβάσιμο οδηγό για την αντιμετώπιση του food waste. “Αν απασχολείστε με τον κλάδο της εστίασης, τότε γνωρίζετε ήδη ότι η σπατάλη φαγητού σας κοστίζει χρήματα. Με τον αντίκτυπο της Covid-19 να χτυπά σκληρά τη βιομηχανία των εστιατορίων και των coffee shops, η σπατάλη χρημάτων σε συνδυασμό με την σπατάλη φαγητού δεν αποτελεί μια έξυπνη επιχειρηματική πρακτική. Αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τα απόβλητα τροφίμων και να περιορίσετε τα κόστη», σύμφωνα με την Kane.

 

To “Your Business is Food” θα στέλνει στους συνδρομητές του τακτικά emails, με έξυπνες συμβουλές, ενημερώσεις και τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για το “φαινόμενο” food waste. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να εγγραφεί μέσω της σελίδας lovefoodhatewaste.  Μεταξύ άλλων θα ενημερώνεστε για τις εξής θεματικές:

 

-Διαχείριση αποθέματος: Kαλή σχέση με τον προμηθευτή σας, παραγγελία μόνο όσων χρειάζεστε και αγορά εποχικών προϊόντων είναι κάποιες από τις πολύ καλές συμβουλές που σας παρέχονται.

-Αποθήκευση τροφίμων: Rotating απόθεμα και αποθήκευση στη σωστή θερμοκρασία, ανάλογα με το προϊόν

-Καλά σχεδιασμένο μενού: Κατανόηση του μενού σας και τι “πουλάει”, αγορά “ευέλικτων” τροφίμων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια γκάμα γευμάτων.