Starbucks: Όλοι μαζί για έναν καλύτερο πλανήτη

Starbucks: Όλοι μαζί για έναν καλύτερο πλανήτη

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα καφέ γιορτάζει την Ημέρα της Γης με σημαντικές οικολογικές ενέργειες και ανακοινώσεις.

 

«Νοιαζόμαστε για το πλανήτη μας, μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και με αισιοδοξία κοιτάμε το μέλλον για ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο» αυτό είναι το μότο της Starbucks που έχει βάλει στόχο στα επόμενα δέκα χρόνια να γίνει όλο και περισσότερο «πράσινη» . Πέρα από τις διαρκείς δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, την καινοτομία σε προϊόντα με φυτική προέλευση καθώς και τις συνεχείς βελτιώσεις στις συσκευασίες (π.χ. πλαστικά και χάρτινα ποτήρια) ώστε να είναι όσο το δυνατόν από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά, η εταιρία στην Ελλάδα κάνει την διαφορά με μια σειρά βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων πρωτοβουλιών για το κοινό καλό.

 

22 Απριλίου – Ημέρα της Γης

Για τον εορτασμό αυτή της ημέρα θα προσφέρουν ένα δωρεάν ρόφημα σε όλους τους πελάτες που θα αγοράσουν το δικό τους tumbler. Η προσφορά αυτή θα ισχύει μέχρις τις 25 Απριλίου.

 

Λιγότερο Πλαστικό

Όλα τα κρύα ροφήματα σερβίρονται πλέον χωρίς καλαμάκι με το 100% ανακυκλώσιμο καπάκι και έχουμε αντικαταστήσει όλα τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα. Επίσης, θέλοντας να ενθαρρύνει την χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων ποτηριών αλλά και των θερμός, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το δικό σας θερμός, σας γίνεται έκπτωση 25 λεπτά στο ρόφημά σας. Όσον αφορά στα απόβλητα συσκευασιών, συμπεριλαμβανομένων και πλαστικών, τα τελευταία χρόνια τα Starbucks συνεργάζονται με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο του Οργανισμού για την Ανακύκλωση μέσω του Μπλε Κάδου. Από το 2019, συμμετέχουν πιο ενεργά στην Ανακύκλωση Συσκευασιών μέσω του Μπλε Κάδου συλλέγοντας και ανακυκλώνοντας μέρος υλικών συσκευασίας στους Μπλε Κάδους.

 

Συμβάλλουμε στη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Από το 2016 συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων» της οργάνωσης «Μπορούμε» και βοηθάει ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε διασώσει και προσφέρει με κοινωφελείς φορείς 77.042 μερίδες φαγητού.

 

Επαναχρησιμοποιήστε τον «Καφέ» 

Στα Starbucks σας δίνουν τη δυνατότητα να προμηθευτείτε δωρεάν το ίζημα του καφέ, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα στα φυτά σας, καθώς αποτελεί μια από τις πιο οικολογικές επιλογές, που βοηθάει στην ανάπτυξή τους.

 

Συμμετοχή στο project “κάΦσιμο” – Ανακύκλωση Υπολείμματος Καφέ

Μέσα από τα δύο καταστήματά τους στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στο έργο της μη κυβερνητικής οργάνωσης που συλλέγει το στερεό υπόλειμμα του καφέ και το μετατρέπει σε πρώτη ύλη για την παραγωγή ενέργειας.