Εύκολα κρουασάν με γιαούρτι

Εύκολα κρουασάν με γιαούρτι

Φτιάχνονται εύκολα, έχουν στη ζύμη τους γιαούρτι και είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.

 

Τα κρουασάν είναι αφράτα, λαχταριστά, τραγανά και βουτυράτα. Θέλουν πολύ χρόνο για να ετοιμαστούν και πολύ προσοχή στο ψήσιμο. Κοινώς είναι μια δύσκολη υπόθεση για να τα φτιάξετε σπίτι που θέλει τέχνη. Εμείς όμως σας προτείνουμε μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική συνταγή του chef Πέτρου Συρίγου, που έχει γιαούρτι και φτιάχνετε εύκολα. Δοκιμάστε την.

 

Υλικά 

125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

125 γρ. βούτυρο λιωμένο 

260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 

10 γρ. μπέικιν πάουντερ 

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

Αλάτι 

Πραλίνα φουντουκιού 

Μαρμελάδα φράουλα πηχτή 

Φουντούκια 

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε με το χέρι. Κάνετε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζετε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξετε. Με έναν πλάστη την ανοίγετε σε σχήμα πίτσας και κόβετε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας. Απλώνετε στα κομμάτια πραλίνα ή μαρμελάδα, όχι σε μεγάλη ποσότητα, και τυλίγετε από έξω προς τα μέσα. Βάζετε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο 7ο τεύχος του περιοδικού Coffee & Brunch που κυκλοφορεί.