Τρία διαφορετικά μπισκότα βρώμης

Τρία διαφορετικά μπισκότα βρώμης

Είναι αφράτα, γίνονται εύκολα, γρήγορα και μπορούν να συνοδέψουν τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.

 

Με την βρώμη μπορείτε να φτιάξετε πολλές γλυκές παρασκευές και φυσικά πολλά και διαφορετικά μπισκότα. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι συνταγές που μπορείτε να βρείτε. Παρακάτω σας έχουμε τρεις διαφορετικές (με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, με σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου καθώς και με μήλο και κράμπερις. Φτιάχνονται πολύ εύκολα μιας και δεν απαιτείται η χρήση μίξερ, θέλουν καλό ανακάτεμα σε ένα μπολ και λίγη προσοχή στους χρόνους ψησίματος. Είναι μαλακά, θρεπτικά, χωρίς ζάχαρη και «παντρεύονται» με τον πρωινό σας ή απογευματινό σας καφέ.

 

Με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

 

Υλικά

2 μπανάνες

85 γραμμ. φυστικοβούτυρο

150 γραμμ. βρώμη

45 γραμμ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας

Βανίλια

Μια πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα δάκρυα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και την σοκολάτα και αναμειγνύουμε για λίγο. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες το μείγμα μας (των 30 γραμμαρίων περίπου) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλά. Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή κουτάλι ελαφρώς τις μπαλίτσες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά στους 180ο C.

 

Με μήλο και κράμπερις

 

Υλικά

160 γραμμ. βρώμη

30 γραμμ. κράμπερις

350 γραμμ. πουρέ μήλου

1 κ. γ. κανέλα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρές μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων περίπου και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι ή πιρούνι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 με 20 λεπτά στους 170ο C.

 

Με σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου

 

Υλικά

100 γραμμ. βρώμη

90 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

90 γραμμ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας

1 αβγό

110 ml σιρόπι σφενδάμου

2 κ. γ. λάδι καρύδας

1 κ. γ. μπέκιν πάουντερ

1 κ. γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Βανίλια

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα την βρώμη, το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αβγό, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ομονογενοποιούμε το μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε το μείγμα σε μπαλίτσες των 25 γραμμαρίων και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά στους 170ο C.