Καβουρδίζοντας σε άλλο επίπεδο με τις νέες iRm

Καβουρδίζοντας σε άλλο επίπεδο με τις νέες iRm

Η ελληνική εταιρία I.P. Η Cad Constructions παρουσιάζει τη νέα εξελιγμένη σειρά μηχανών καβουρδίσματος καφέ.

 

Ένα βήμα παρακάτω πάνε την διαδικασία του καβουρδίσματος οι μηχανές της I.P. Η Cad Constructions της σειράς iRm. Είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτουν επίσης πέντε κατοχυρωμένες παγκοσμίως καινοτομίες στη διαχείριση του ζεστού αέρα όπως αναφέρει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρίας και σχεδιαστής των μηχανών.

 

Πιο συγκεκριμένα οι χαλύβδινες μηχανές διαθέτουν υδραυλικούς ανελκυστήρες στη βάση που ανυψώνουν και γέρνουν ολόκληρη τη μονάδα προς τα εμπρός για να επιταχύνουν την εκκένωση του κάδου και να ρίχνουν τον καφέ στο δίσκο ψύξης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό συνδυάζεται με τη γεωμετρική κατασκευή του τυμπάνου, τις ταχύτητες περιστροφής του καθώς επίσης και τη διαχείριση της ροής του αέρα για να συντομεύσει τη διαδικασία ψύξης του καφέ. «Το αποτέλεσμα είναι ότι ο καφές σταματά αμέσως τη διαδικασία ψησίματος, εξάγεται από το τύμπανο σε μόλις 4-5 δευτερόλεπτα και ψύχεται σε 2,5-3 λεπτά» όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Η IPCC σχεδιάζει και κατασκευάζει μηχανές ψησίματος από το 2002, όμως για την σειρά iRm η ομάδα της ξεκίνησε να δουλεύει πριν από οκτώ χρόνια. Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη μηχανή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όμως η πανδημία έβαλε φρένο στο ταξίδι της και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. Τα πέντε μοντέλα που αποτελούν την ολοκληρωμένη σειρά iRm κυμαίνονται σε τιμή και χωρητικότητα, από 36.000 δολάρια για μηχανή 10 κιλών έως 170.000 δολάρια για 70 κιλά, με το τελευταίο να περιλαμβάνει εξοπλισμό φόρτωσης και καταστροφέα.

 

Πηγή: www.dailycoffeenews.com