Neon Kactus: Κούπες με οικολογική συνείδηση

Neon Kactus: Κούπες με οικολογική συνείδηση

Είναι ντιζαϊνάτες, κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν ένα απολαυστικό καφέ αλλά και να προστατεύσουν το περιβάλλον από “την επίθεση” του πλαστικού.

 

Ο Neil Tombs και η Charlotte Gornall είναι δύο δραστήριοι νέοι από την Βρετανία. Εργάζονται πάνω από είκοσι χρόνια στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και αγαπούν όσο τίποτα τον καφέ. Κάθε φορά που ζητούσαν έναν καφέ στο χέρι και τους το σέρβιραν σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης, ερχόταν στο μυαλό τους πάντα η ίδια ιδέα: να δημιουργήσουν κάτι που θα μειώσει την χρήση του πλαστικού.

 

Συνδυάζοντας δύο από τα μεγάλα τους πάθη, την αγάπη τους για τον πλανήτη και τον υπέροχο καφέ, ίδρυσαν την Neon Kactus το 2018. Μια εταιρία που σκοπό θα είχε την δημιουργία μιας επαναχρησιμοποιούμενης κούπα που θα συνδύαζε το στυλ, το ντιζάιν και παράλληλα δεν θα αλλοίωνε την ποιότητα του καφέ.

 

Και η αρχή έγινε με τα γυάλινα φλιτζάνι. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό βοριοπυριτικό γυαλί και διαθέτουν καπάκι σιλικόνης. Ο σκοπός που επέλεξαν το γυαλί για την κατασκευή του, είναι γιατί είναι λιγότερο διαπερατό από το πλαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απορροφά γεύσεις, μυρωδιές ή μικρόβια, ώστε να τα μεταδίδει και να αλλοιώνει το ρόφημα που θα φιλοξενεί. Τα φλιτζάνια διατίθενται προς το παρόν, σ’ ένα μέγεθος των 340ml. Μπορούν να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά και στο πλυντήριο πιάτων. Το δεύτερο προϊόν που λάνσαραν ο Neil και η Charlotte ήταν μια γυάλινη φιάλη 550 ml. Έχει βιδωτό καπάκι, με περίβλημα από μπαμπού, ενώ το εσωτερικό της είναι από πολυπροπυλενίου και στο κέντρο της από ανοξείδωτο χάλυβα. Τέλος την μικρή συλλογή των Neon Kactus συμπληρώνει η κούπα ταξιδιού. Είναι ελαφριά, ανθεκτική, με διπλό τοίχωμα από ανοξείδωτο ατσάλι ώστε να μπορεί να διατηρήσει ζεστά τα ροφήματα για 6 ώρες ενώ κρύα για 12 ώρες. Η χωρητικότητα της είναι 380 ml.

 

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα Neon Kactus είναι μοντέρνα, κομψά, αποτελούν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση, που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσετε την εξάρτησή μας από πλαστικό μίας χρήσης. Δοκιμάστε τα!