Ένας ακόμη κολοσσός επενδύει στον καφέ

Ένας ακόμη κολοσσός επενδύει στον καφέ

Μετά τις ΒP, Shell και Total, η ταϊλανδέζικη εταιρία PTTOR “ποντάρει” και αυτή με την σειρά της, στον καφέ ως νέα πηγή εσόδων.

 

Ένα νέο “στοίχημα” θέτει η ταϊλανδέζικη εταιρεία καυσίμων και πρατηρίων καυσίμων PTT Oil and Retail Business (PTTOR), για τα επόμενα έτη. Ο όμιλος-κολοσσός  κάνει στροφή σε άλλες δραστηριότητες, πέραν της βασικής δραστηριοποίησής του, μεταξύ αυτών και η ανάπτυξη δικτύου καφέ στις χώρες που έχει παρουσία. Με δεδομένο ότι η ηλεκτροκίνηση φέρνει τα πάνω-κάτω στην αγορά καυσίμων, οι εταιρείες στρέφονται σε άλλους τομείς προκειμένου να ισοσταθμίσουν τις ενδεχόμενες απώλειες από τον περιορισμό της ζήτησης σε βενζίνη και πετρέλαιο.

 

Η Jiraporn Kaosawad, Διευθύνουσα Σύμβουλος της PTTOR σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε ότι η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη coffee shops στην Ταϊλάνδη και σε χώρες του εξωτερικού καθώς και άλλα επιχειρηματικά πλάνα που δεν σχετίζονται με την αγορά καυσίμων. Στο πλαίσιο αυτό η PTTOR συνήψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Νο1 brand cafe στη χώρα, την Cafe Amazon, για την ανάπτυξη καταστημάτων εντός σταθμών της. Παράλληλα, θα εγκατασταθούν σε κομβικά σημεία σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ακολουθώντας τα βήματα άλλων μεγάλων κολοσσών. Κεντρική ιδέα του project είναι πως οι οδηγοί που θα μεταβαίνουν για την φόρτιση των ηλεκτρικών τους οχημάτων, θα αναζητούν έναν καφέ ή κάποιο σνακ κατά την αναμονή τους.

 

Συνολικά η PTTOR σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της – εκτός της αγοράς καυσίμων. Οι επενδύσεις της PTTOR πέραν ​​του κλάδου καφέ θα αφορούν καταστήματα εστίασης  βιολογικών τροφίμων.