Κρατήσετε τον καφέ σας ζεστό

Κρατήσετε τον καφέ σας ζεστό

Έξυπνα tip που θα σας βοηθήσουν να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα ζεστό για ώρες.

 

Δοκιμάστε τις θερμικές κούπες

Μια πολύ πρακτική και ταυτόχρονα ντιζαϊνάτη λύση είναι οι κούπες με μόνωση με διπλό τοίχωμα που θα κρατήσουν τον καφέ ζεστό για πολλές ώρες. Εάν είστε από εκείνους που παίρνετε μαζί τον καφέ στο αυτοκίνητο ή βρίσκεστε συνέχεια εν κινήσει, φροντίστε να διαλέξετε μια από την οποία δεν θα διαρρέει εύκολα ο καφές και να μπορεί να χωράει στη θήκη του αυτοκινήτου σας. Αν πάλι εργάζεστε από το σπίτι (συχνό πλέον φαινόμενο) απλά επιλέξτε μια με άνετη λαβή και ένα εύκολο καπάκι.

 

Προθερμάνετε το θερμό  

Ένα καλά μονωμένο θερμό θα διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία του καφέ σας για ώρες. Αν πριν το γεμίσετε, το προθερμάνετε, θα παρατείνει για περισσότερο ακόμα αυτή την ιδιότητα του. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη: ρίξτε δύο φλιτζάνια βραστό νερό στο θερμό και αφήστε το για πέντε λεπτά με το καπάκι καλά κλεισμένο. Αδειάστε τη φιάλη και ρίξτε τον φρεσκοπαρασκευασμένο καφέ σας και εκείνος θα διατηρηθεί για αρκετές ώρες ζεστός.

 

Τυλίξτε τη γαλλική πρέσα ή την κούπα σας σε ένα koozie 

Το koozie είναι μια θήκη φτιαγμένη από ύφασμα ή αφρό που έχει την ιδιότητα να μονώνει θερμικά μια κούπα, ένα δοχείο ή ένα μπουκάλι. Κοινώς είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον καφέ χωρίς να χάσει την θερμοκρασία του. Θα βρείτε χιλιάδες διαφορετικά σχέδια και μεγέθη –ψηλά, χαμηλά, χοντρά ή πιο λεπτά- για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Και μην νομίζετε ότι θα σας κοστίσει ακριβά, μιας και οι τιμές του ξεκινούν από 8 ευρώ.

 

Χρησιμοποιήστε μια μίνι εστία  

Μπορεί να έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τα πιάτα με φαγητό ζεστά, όμως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ώστε να διατηρήσετε την θερμοκρασία του καφέ σας. Η χρήση τους είναι πολύ απλή: συνδέστε το καλώδιο, πατήστε το διακόπτη και τοποθετήστε την κούπα σας πάνω της. Πολλές μάλιστα προσφέρουν μεταβλητές ρυθμίσεις θερμοκρασίας. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι η κούπα που χρησιμοποιείτε δεν είναι από πλαστικό ή συνθετικό υλικό και μπορεί να αντέξει τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος στα θετικά συγκαταλέγεται και ότι οι μίνι εστίες δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

 

Βάλτε στη ζωή σας μια ψηφιακή κούπα

Οι «έξυπνες», ψηφιακές κούπες μπορεί να είναι λίγο ακριβές, όμως αξίζει να επενδύσετε σε αυτές αν σας αρέσει να απολαμβάνετε πάντα ζεστό τον καφέ σας. Είναι εξαιρετικά εύκολο να τις ελέγξετε μιας και όλες διαθέτουν εφαρμογές που μπορείτε να τις «κατεβάσετε» στο κινητό τηλέφωνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε θερμοκρασία μέχρι τον ακριβή βαθμό, χωρίς καν να είστε κοντά τους. Οι περισσότερες είναι εξοπλισμένες με μπαταρία μεγάλης διάρκειας που θα διασφαλίσει ότι ο καφές σας παραμένει στην ακριβή θερμοκρασία που θέλετε για ώρες.