Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει μια μηχανή καφέ!

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει μια μηχανή καφέ!

Δεδομένου ότι πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι την τελευταία περίοδο, μια καλή μηχανή παρασκευής καφέ εντός της οικίας μας θεωρείται πλέον μια απαραίτητη προσθήκη.

 

Η επιλογή μιας μηχανής καφέ δεν αποτελεί μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη, όπως το κόστος, η ποιότητα και το πόσο εύχρηστη θα είναι.  Το κόστος εν προκειμένω είναι ίσως ένας από τους πιο καταλυτικούς παράγοντες  στην επιλογή μας. Η λίστα  Coffee Maker Picks πάντως περιλαμβάνει μηχανές που κάθε άλλο παρά προσιτές είναι, ωστόσο εγγυώνται ότι θα έχετε καθημερινά έναν πραγματικά ποιοτικό καφέ στην κούπα σας, εύκολα και γρήγορα. Aν και οι συγκεκριμένες φαίνεται πως θα ταίριαζαν περισσότερο στον πάγκο ενός επαγγελματία barista παρά σε έναν οικιακό .

 

Σε αυτή την λίστα υπάρχουν επιλογές σε εύρος τιμών από 10.000 έως 20.000 δολαρίων. Μια τέτοια καφετιέρα, η Elektra Belle Epoque μοιάζει να έχει βγει από ταινία steampunk. Η μηχανή αυτή είναι χειροποίητη και κοστίζει $ 18.000. Υπάρχει βέβαια και η  μίνι έκδοση που είναι διαθέσιμη για περίπου 3.000 $. Η πιο ακριβή καφετιέρα πάντως στη λίστα είναι η Javabot. Η συγκεκριμένη χρησιμοποιείται από το franchise Roasting Plant, που δραστηριοποιείται σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ αλλά και στο Λονδίνο. Η όψη της θυμίζει ουρανοξύστη, διαθέτοντας ξεχωριστούς θαλάμους αποθήκευσης κόκκων καφέ. Η μηχανή αυτή πέραν των χαρακτηριστικών θαλάμων αποθήκευσης που διαθέτει, ψήνει, αλέθει τους κόκκους και παρασκευάζει τον καφέ με πολύ απλό τρόπο. Το κακό είναι όμως, ότι για να την αποκτήσετε πρέπει να καταβάλετε 1 εκατομμύριο δολάρια.