Η Αmazon αναδεικνύει τις καλύτερες λύσεις για καφέ στο camping

Η Αmazon αναδεικνύει τις καλύτερες λύσεις για καφέ στο camping

Aγαπάτε τη φύση, είστε δεινοί campers αλλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς μια κούπα πρωινού καφέ; Λύσεις υπάρχουν, και μάλιστα είναι πολλές.

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν πρέπει να επιλέξετε μια μηχανή καφέ για το κάμπινγκ. Οι αρχάριοι θα πρέπει να αναλογιστούν, πόση προσπάθεια είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν για την παρασκευή του ροφήματος. Για παράδειγμα, αν είναι από εκείνους που “βολεύονται” με έναν απλό στιγμιαίο καφέ ή προτιμούν μια ιδιαίτερα πλούσια γεύση ιταλικού espresso. Ένα άλλο ζήτημα είναι αν θα έχετε πρόσβαση στον “έξω κόσμο”, σε καταστήματα, σε φωτιά, ή ενδεχομένως σε κάποιο φούρνο (άρα και σε εστία φούρνου) εντός του κάμπινγκ.  Άλλες παράμετροι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι με πόσα άτομα θα πάτε για κάμπινγκ, τη διάρκεια του ταξιδιού και πόσο βάρος θα έχετε στην πλάτη σας. Πολλές coffee machines για κάμπινγκ είναι ελαφριές, συμπαγείς και φορητές, κατάλληλες για μεγάλες πεζοπορίες. Αν πάλι χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο και κοιμάστε κοντά σε αυτό, μπορείτε σίγουρα να πάρετε μαζί σας μια μεγαλύτερη, πιο περίπλοκη μηχανή. Υπάρχουν, λοιπόν τέσσερα κύρια είδη καφετιέρας ιδανικά για κατασκήνωση, τα οποία μπορούν να ιεραρχηθούν με βάση τους προαναφερόμενους παράγοντες.

 

Καφετιέρα με φίλτρο

Αυτού του είδους οι μηχανές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους campers, καθώς λειτουργούν εξίσου καλά πάνω στη φωτιά ή σε κάποια εστία. Διαθέτουν δύο θαλάμους – έναν για τον καφέ, έναν για το νερό – και απαιτούν υψηλή θερμότητα για την παρασκευή. Όσο περισσότερο αφήνετε τον καφέ σας να φιλτραριστεί, τόσο πιο ισχυρός θα είναι. Οι ειδικοί συστήνουν να αφιερώσετε 7-10 λεπτά για τη συνολική παρασκευή του.

 

Pour Over

Το Pour Over θεωρείται αρκετά εύκολο: Το μόνο που χρειάζεστε είναι βραστό νερό, φίλτρο, αλεσμένο καφέ και ένα δοχείο.  Το φλιτζάνι που θα πάρετε, είναι συνήθως ιδιαίτερα γευστικό και δυνατό, ενώ απαιτείται μικρή προσπάθεια και περιορισμένος εξοπλισμός. Το βασικό πλεονέκτημα του Pour Over είναι το πόσο καλά αντλεί τις γεύσεις και τα αρώματα από τους κόκκους καφέ.

 

Γαλλική πρέσα

Σε αντίθεση με το pour over, οι γαλλικές πρέσες δεν χρησιμοποιούν φίλτρα, οπότε ο καθαρισμός είναι πιο εύκολος. Αφού προσθέσετε τον αλεσμένο καφέ και ζεστό νερό στη γαλλική πρέσα, κατεβάστε αργά το έμβολο και σερβίρετε. Το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στα συστατικά που χρησιμοποιείτε  εκ των προτέρων, ώστε ο καφές σας να έχει τη σωστή ισορροπία.

 

Moka Pots

Με καταγωγή από την Ιταλία, τα Moka Pots παράγουν σκούρο, δυνατό καφέ που παραπέμπει στον espresso. Διαθέτουν  τρεις θαλάμους για το νερό, τον αλεσμένο καφέ και το τελικό προϊόν. Τα Moka Pots είναι ελαφρώς πιο δύσκολα στη χρήση, συγκριτικά με τους υπόλοιπους coffee makers και μπορεί να αποδώσουν υπερβολική γεύση εάν δεν προσέξετε. Αλλά για πολλούς, το αποτέλεσμα αξίζει όλο τον κόπο.

 

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες καφετιέρες κάμπινγκ για το 2021, με βάση χιλιάδες αξιολογήσεις καταναλωτών στην Αmazon: