Πέντε ακόμη λόγοι για να λατρέψετε τον καφέ!

Πέντε ακόμη λόγοι για να λατρέψετε τον καφέ!

Μια κούπα καφέ το πρωί μπορεί να μας φτιάξει την μέρα, να μας ξυπνήσει και να μας κινητοποιήσει, όμως τα οφέλη του πράσινου κόκκου δεν σταματούν μόνο σε αυτά.

 

Η καφεΐνη είναι η πιο διαδεδομένη ψυχοδραστική ουσία, επηρεάζει θετικά την σκέψη και τα συναισθήματά μας και παρά το γεγονός ότι ο καφές είναι γνωστός κυρίως για την ενίσχυση της ενέργειάς μας, τα οφέλη του είναι προφανώς πολύ περισσότερα. Ανακαλύψτε μερικά από αυτά:

 

1. Ο καφές βοηθά στην καύση λίπους

Η καφεΐνη είναι ένα συστατικό που θα βρείτε σχεδόν σε κάθε προϊόν που καίει το λίπος. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό κατά 3-11% .

 

2. Μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

Έπειτα από μεγάλη ανασκόπηση πλήθους μελετών, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που πίνουν καφέ καθημερινά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου Β.

 

3. Οι κόκκοι καφέ είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά

Οι πολυφαινόλες είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικών που βρίσκεται στον καφέ και βοηθάει στην απαλλαγή του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη εάν τα επίπεδα τους γίνουν πολύ υψηλά. Επίσης σχετίζονται με διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

 

4. Μπορεί να βελτιώσει την αθλητική σας απόδοση

Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά σε μια καλή προπόνηση. Στα οφέλη της καφεΐνης συγκαταλέγονται η βελτιωμένη κυκλοφορία αίματος, η καλύτερη αντοχή καθώς και η βελτίωση της μυϊκής δύναμης.

 

5. Ο καφές υποστηρίζει θετικά συναισθήματα

Ο καφές μπορεί να μας κάνει  να νιώσουμε χαρούμενοι, ενισχύοντας τα θετικά συναισθήματα όπως ηρεμία, καλοσύνη, στοργή και ικανοποίηση, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με τη μείωση των κινδύνων κατάθλιψης.

 

Tips

Εάν είστε λάτρης του καφέ, καλό θα ήταν να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση του. Περιορίστε την λοιπόν σε 2 με 3 μεγάλα φλιτζάνια την ημέρα, μην χρησιμοποιείτε πρόσθετα τεχνητά γλυκαντικά και γεύσεις (σιρόπια) και αποφύγετε να πιείτε καφέ 6 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι για να έχετε έναν καλύτερο ύπνο.

 

Διαβάστε επίσης:

 

H κατανάλωση εσπρέσσο “όπλο” κατά της θνησιμότητας