The Roosters: ένα νέο coffee shop στο Περιστέρι

The Roosters: ένα νέο coffee shop στο Περιστέρι

Λευκό, γωνιακό, φωτεινό άνοιξε πριν από λίγες μέρες, καβουρδίζει τον δικό του καφέ και σερβίρει ενδιαφέροντα φλιτζάνια.

 

Μπορεί εδώ στην Αττική να βρισκόμαστε ακόμα σε lockdown (και ποιος ξέρει μέχρι πότε), αυτό όμως δεν εμποδίζει το άνοιγμα καινούργιών coffee shop, που με το «καλημέρα» προσαρμόζονται στα καινούργια δεδομένα. Σε εκείνα δηλαδή του delivery και του take away. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με ένα ολόφρεσκο καφέ, στο Περιστέρι που μετράει μόλις λίγες μέρες λειτουργίας. Πρόκειται για το The Roosters που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την κεντρική πλατεία του Περιστερίου και τον σταθμό του μετρό. Πίσω από αυτό το καινούργιο concept είναι η ομάδα του πετυχημένου Mind the Cup (Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Νίκος Γερανάκης και Χρήστος Καβράκος) που στην παρέα τους προστέθηκε ο Γιώργος Στενός.

 

Το The Roosters (στα ελληνικά σημαίνει κοκόρια, για αυτό και ο κόκορας στο λογότυπο) μην νομίζεται ότι είναι ένα ακόμα απλό coffee shop. Είναι ένα microroastery, μια εταιρία λιανικής αλλά και χοντρικής πώλησης καφέ. Στο εργαστήρι τους φέρνουν καφέδες από διάφορα μέρη του κόσμου, αφού έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα, και τους καβουρδίζουν οι ίδιοι. Μια δουλειά που την έχει αναλάβει κατεξοχήν ο Χρήστος.

 

Στο γωνιακό, φωτεινό, ντυμένο στα λευκά, με πολλές ξύλινες λεπτομέρειες και με τα πολλά παράθυρα που ανοίγουν, The Roosters θα βρείτε προς το παρόν τέσσερις διαφορετικούς μοναδικής προέλευσης καφέδες και έναν ντεκαφεϊνέ. Αν σας αρέσουν οι οξύτητες να ζητήσετε την Αιθιοπία, αν θέλετε κάτι πιο ισορροπημένο τον Παναμά, που ταιριάζει πολύ και με το γάλα. Αν πάλι προτιμάτε τους έντονους, με αρκετό σώμα, μακριά επίγευση τότε ζητήστε εκείνον που έρχεται από την Ινδονησία. Όμως, εκείνον που θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι ο καφές από την Κολομβία που έχει ένα πολύ ιδιαίτερο προφίλ με γλυκά χαρακτηριστικά και νότες από μούρα.

 

Είναι ένα microroastery, μια εταιρία λιανικής αλλά και χοντρικής πώλησης καφέ. Στο εργαστήρι τους φέρνουν καφέδες από διάφορα μέρη του κόσμου, αφού έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα, και τους καβουρδίζουν οι ίδιοι.

 

Στο The Roosters υπάρχουν επίσης αλμυρές και γλυκές λιχουδιές για να συνοδέψετε τον καφέ σας. Έχουν συνεργαστεί με τον chef Χρήστο Τσουλφά (είναι εκείνος που φτιάχνει τα σατανικά cinnamon rolls στο The Blind Spot στο Χαλάνδρι) ο οποίος έχει επιμεληθεί τον μικρό, προς το παρόν, αλμυρό κατάλογο. Διαθέτουν λοιπόν, τέσσερα διαφορετικά μπέιγκελ (ένα με λαχανικά, ένα με παστράμι, ένα με σολομό και ένα με γαλοπούλα) και κρύες σαλάτες. Στα γλυκά τώρα, κρουασάν με σοκολάτα, red velvet, με σταφίδες αλλά και vegan ψήνονται καθημερινά και μπαίνουν στην μικρή βιτρίνα δίπλα σε cupcakes και αφράτα μπισκότα.

 

Τέλος, στα ράφια του θα βρείτε συσκευασμένα βότανα από την ελληνικής εταιρία Rhoeco (τα σερβίρουν κιόλας), σοκολάτες και πραλίνες από το Kakau, μπύρες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες, natural κρασιά, χυμούς Verve καθώς και τα εμφιαλωμένα κοκτέιλ των The Clumsies.

 

Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς, στις καθημερινές από τις 6 και τα Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί.

 

25ης Μαρτίου 7 & Κώστα Βάρναλη, Περιστέρι, τηλ. 210574626