The Blind Spot: Ένα κρυμμένο hipster στέκι στο Χαλάνδρι

The Blind Spot: Ένα κρυμμένο hipster στέκι στο Χαλάνδρι

Μικρό, διαμπερές, με vintage λεπτομέρειες που αγαπά τον ποιοτικό καφέ και σερβίρει νόστιμες πίτες και ανάρπαστα cinnamon rolls.

 

του Βασίλη Δημαρά

 

Στο ισόγειο ενός παλιού εμπορικού κέντρο, στην καρδιά του Χαλανδρίου, έχουν απλωθεί μερικά τραπέζια στον ήλιο. Όλα κατειλημμένα από μικρές παρέες που απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με ένα cinnamon rolls ή μια χειροποίητη πίτα. Λοξοδρομώ και πλησιάζω για να δω τι γίνεται από κοντά και αμέσως οι μυρωδιές από την κουζίνα με πιάνει από την μύτη και με καθοδηγούν στο εσωτερικό του.

 

Λέγεται The Blind Spot, άνοιξε με την άρση των μέτρων απαγόρευσης – δηλαδή στις αρχές Μαΐου – και είναι μια όμορφη όαση για καφέ και κάτι τσιμπιτό ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα. Πίσω από αυτό το project κρύβονται ο Πάνος Σαγιάς, ο Γιάννης Χαρισιάδης και ο Χρήστος Τσουλφάς. Ο πρώτος μάλιστα διατηρεί ένα μπαρμπέρικο, το The Blind Dandies, που βρίσκεται διαγώνια από το καφέ. Ο δε Χρήστος, είναι chef –έχει περάσει και από το γνωστό εστιατόριο Jordnær στη Δανία – και έχει αναλάβει να μαγειρεύει στην μικρή, ανοιχτή, τριγωνική κουζίνα που την βλέπετε με το καλημέρα.

 

Το The Blind Spot ακολουθεί την Σκανδιναβικού τύπου διακόσμηση: δηλαδή λίγες λεπτομέρειες και χρηστικές. Διαμπερές, ντυμένο στις αποχρώσεις του αχνού γκρι, με επιφάνειες από λευκό πλακάκι και ξύλο, με ένα παλιό λευκό ψυγείο Izola με κάνουλες, στο οποίο έχουν βάλει μπίρες της Ζυθοποιίας Αναστασίου και διάφορες άλλες vintage λεπτομέρειες. Με λίγα λόγια ένας φρέσκος, νεανικός χώρος που τράβα το ενδιαφέρον.

 

Ο καφές που θα βρείτε, είναι από την εταιρεία Area 51. Έρχεται από τη Βραζιλία και την Ινδία. Ο πρώτος χαρίζει ένα ισορροπημένο και ευχάριστο φλιτζάνι ενώ ο δεύτερο ένα πιο σοκολατένιο. Σερβίρουν μόνο ροφήματα espresso ήτοι ζεστό και κρύο espresso, cappuccino, latte καθώς και flat white.

 

Στην κουζίνα ο Χρήστος φτιάχνει καθημερινά πίτες  – κοτόπιτα (δοκιμάστε την), σπανακόπιτα – με χειροποίητο φύλλο, λαδένια, bagel (ένα με σολομό και ένα vegan), μια Ιαπωνική σαλάτα με soba noodles και κοτόπουλο ή σολομό καθώς και ένα κολασμένο roast beef sandwich. Το κρέας του μαγειρεύεται σε κενό αέρος, το ψωμί του είναι προζυμένιο και έχει παλαιωμένο τσένταρ, χειροποίητη γλυκιά μαγιονέζα και πίκλα αγγουριού. Ένα σάντουιτς που δεν θα θελήσει κανείς να το μοιραστεί. Ο Χρήστος φτιάχνει ακόμα και γλυκά rolls με κανέλα ή σοκολάτα. Αυτά όμως θα πρέπει να είστε πολύ τυχεροί για να τα προλάβετε μιας και γίνονται ανάρπαστα.

 

Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, τηλ. 2111187135