Δοκιμάζοντας τον Burundi Rimiro της Coffee Island

Δοκιμάζοντας τον Burundi Rimiro της Coffee Island

Είναι ο 23ος Microfarm Project και έρχεται από το Μπουρούντι.

 

Το Microfarm Project είναι μια ενέργεια που τρέχει εδώ και χρόνια από την Coffee Island. Μέσα από αυτό το project και στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης καινούργιων καφέδων που διακρίνει την ομάδα της ελληνικής εταιρίας, ο specialty καφές γίνεται προσιτός σε όλους. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό αφορά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας. Έτσι ανα 3 με 4 μήνες έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε καφέδες που δύσκολα θα είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε.

 

Ο 23ος λοιπόν στη σειρά είναι ο Burundi Rimiro που έρχεται από τους καταπράσινους λόφους και τα ηφαιστειακά εδάφη της αφρικανικής χώρας. Πρόκειται για ένα καφέ από κόκκους Arabica Red Bourbon, μια ποικιλία που άρχισε να καλλιεργείται τον 16ο αιώνα και είναι γνωστή για την πολυπλοκότητα και το γλυκό προφίλ που έχουν οι καρποί της. Ο συγκεκριμένος καφές καλλιεργείται στην επαρχία Kayanza, μια περιοχή που φημίζεται για την παραγωγή μερικών από τους καλύτερους καφέδες στη χώρα. To δεύτερο του όνομα, Rimiro, το πήρε από τον ομώνυμο σταθμό επεξεργασίας. Τα καφεόδεντρα φύονται στα 1550 μέτρα υψόμετρο και η επεξεργασία που ακολουθείται είναι η παραδοσιακή ξηρή/φυσική μέθοδος.

 

 

Για να δοκιμάσουμε τον Burundi Rimiro, τον παρασκευάσαμε σε καφέ φίλτρου. Επιλέξαμε το V60 ως μέθοδο εκχύλισης και η συνταγή που ακολουθήσαμε περιείχε 16 γραμμάρια καφέ για 240 ml νερό. Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει εντύπωση όταν τον ανοίξετε και τον μυρίσετε είναι το έντονο άρωμα της μαύρης σοκολάτας. Ένα αρωματικό και γευστικό χαρακτηριστικό, το οποίο το διατηρεί στο έπακρο σε όλη την διαδικασία παρασκευής του αλλά και στο φλιτζάνι. Παράλληλα θα διακρίνετε νότες από μούρα και γλυκόριζα. Ο εν λόγω καφές δίνει ένα γλυκό κατ’ άλλα φλιτζάνι, με ισορροπημένες οξύτητες. Έχει γεμάτο σώμα και μακριά επίγευση… μαύρης σοκολάτας. Όσο κρυώνει γίνεται λίγο πιο όξινος, ευχάριστα όμως, και ακόμα πιο σοκολατένιος. Δεν τον συνδυάσαμε με γάλα (πιστεύουμε ότι θα του χαλούσε την ισορροπία του), ούτε του προσθέσαμε ζάχαρη (είπαμε είναι γλυκός από μόνος του), αλλά εσείς μπορείτε να τον φτιάξετε όπως τον απολαμβάνετε καλύτερα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πρώτος καφές της ημέρας ή ο απογευματινός παρέα με ένα κομμάτι μηλόπιτα – τον δοκιμάσαμε έτσι και ταίριαζε πάρα πολύ.

 

Ο Burundi Rimiro βρίσκεται ήδη στα καφεκοπτεία της Coffee Island και θα σας λέγαμε να τον δοκιμάσετε. Ίσως να σας κερδίσει, ίσως και πάλι όχι. Όμως να ξέρετε ότι θα έχετε δοκιμάσει ένα ωραίο καφέ με ενδιαφέρον προφίλ. Μπορείτε να τον παραγγείλετε μέσω του www.coffeeIsland.gr  ή το My Coffee Island APP ή να επισκεφτείτε το πιο κοντινό σας καφεκοπτείο της Coffee Island.