Η Αττική σε “καραντίνα”: Tι ανακοινώθηκε για την εστίαση

Η Αττική σε “καραντίνα”: Tι ανακοινώθηκε για την εστίαση

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους αρμόδιους γραμματείς.

 

Στα πρόσθετα μέτρα που εξειδικεύτηκαν σήμερα από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της covid-19, έγινε αναφορά και στον κλάδο της εστίασης.

 

Όπως αναμενόταν, δεν υπάρχουν αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας τους, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένουν σε αναστολή τα καταστήματα και θα λειτουργούν μόνο με delivery, drive-through και take away και με πολύ αυστηρούς κανόνες.

 

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:

 

“Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια, αναψυκτήρια και καφέ που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, εφόσον εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά”.

 

Διαβάστε στο banks.com.gr όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση