Nέα δεδομένα για το take away, delivery, drive-through

Nέα δεδομένα για το take away, delivery, drive-through

Aλλαγές, με αυστηροποίηση των μέτρων στη λειτουργία του take away προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα πρόληψης κατά της covid-19.

 

H άνοδος των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα μας προκάλεσε αλλαγές στο πλαίσιο των κανονισμών για τα μέτρα προστασίας όπου δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την εστίαση.

 

Ειδικότερα, με νέα ΚΥΑ που έχει ισχύ έως τις 8 Φεβρουαρίου, γίνεται αναφορά στο take away στην εστίαση και προβλέπεται η απαγόρευση στους πελάτες να βρίσκονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

 

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι: Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

 

Για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.