Caps Me: γεμίστε τις επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες

Caps Me: γεμίστε τις επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες

Έρχεται από την Γαλλία, είναι οικολογική και η πρώτη συσκευή με την οποία μπορείτε να γεμίσετε ξανά και ξανά τις επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες σας.

 

Φαίνεται ότι κατά την διάρκεια της καραντίνα γεννήθηκαν πολλές καλές ιδέες. Μια από αυτές ανήκει σε δύο Γάλλους φοιτητές μηχανικής που σχεδίασαν μια πρωτότυπη συσκευή με την οποία μπορείτε να γεμίσετε ξανά και ξανά τις επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες του καφέ. Ο Thibaut Louvet 21 χρονών, φοιτητή στο Arts et Métiers και ο Jean de Boisredon 20 χρονών, μαθητή στο CentralSupélec έψαχναν να βρουν λύση στο πρόβλημα με τα απορρίμματα που δημιουργούνται από κάψουλες μιας και σύμφωνα με έρευνες μια στις πέντε κάψουλες αλουμινίου ανακυκλώνεται. Έτσι δημιούργησαν το Caps Me.

 

Το Caps Me μοιάζει με ένα παραδοσιακό αεροστεγές δοχείο καφέ, που όμως στο κάτω μέρος του κρύβει ένα μυστικό μηχανισμό με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας κάψουλα. Πιο συγκεκριμένα, αφού γεμίσουμε το δοχείο με τον αλεσμένο καφέ, ανοίγουμε την ειδική θήκη που βρίσκεται στο κάτω μέρος και τοποθετούμε την επαναχρησιμοποιούμενη κάψουλα. Κλείνουμε την θήκη και στρίβουμε το δοχείο δεξιά και αριστερά ώστε να κλειδώσει. Στη συνέχεια το ανακινούμε σαν να ήταν σέικερ για να φτιάξουμε ένα κοκτέιλ. Η ανάδευση αυτή θα επιτρέψει στον αλεσμένο καφέ να εισχωρήσει στην κάψουλα. Στη συνέχεια ανοίγουμε και πάλι την θήκη, βγάζουμε την κάψουλα, της τοποθετούμε το ειδικό βιοδιασπώμενο καπάκι και είναι έτοιμη για κατανάλωση. Τόσο απλά και εύκολα.

 

Η οικολογική αυτή συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του Φεβρουαρίου και μπορείτε να την παραγγείλετε από το www.capsme.fr