Arco: ένας ηλεκτρικός ή χειροκίνητος μύλος;

Arco: ένας ηλεκτρικός ή χειροκίνητος μύλος;

Ένας καινούργιος μύλος άλεσης που ήρθε να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

 

Από τα πρώτα πράγμα που θα πρέπει να αγοράσει ένας home barista είναι ένας μύλος άλεσης καφέ. Η πιο συνηθέστερη ερώτηση λοιπόν, που θα κάνει σε ένα barista είναι «Τι μύλο πρέπει να αγοράσω;». Η απάντηση φυσικά εξαρτάται από το πόσο είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κανείς και τι χρήση θέλει να του κάνει. Για όσους αναζητούν μια φθηνή ή φορητή επιλογή, ο μύλος χειρός είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Διαφορετικά, για όσους αναζητούν ευκολία, συνέπεια και ισχύς, ο ηλεκτρικός μύλος είναι αυτός που πρέπει να αγοράζουν και ας ξοδέψουν κάτι παραπάνω.

 

Τι συμβαίνει όμως αν δεν θέλουμε να έχουμε και χειροκίνητο αλλά και ηλεκτρικό μύλο μαζί; Πάνω σε αυτή την ιδέα βασίζεται το νέο σύστημα μύλου ARCO από το Goat Story. Η σλοβενικής εταιρείας, που έγινε παγκοσμίως γνωστή με την συσκευή της GINA, πρωτοπορεί και πάλι και με το νέο ARCO προσπαθεί να επεκταθεί στην αγορά μύλων.

 

Ο αρθρωτός σχεδιασμός του ARCO θα σας λέγαμε ότι είναι ιδιοφυής. Όλα τα εξαρτήματα άλεσης – ο κωνικός δακτύλιος, ο δακτύλιος ρύθμισης, και ο δοσομετρητής αλέσματος – είναι ενσωματωμένοι σε έναν μαύρο μεταλλικό κύλινδρο, παρόμοιου μεγέθους και σχήματος με αυτόν των άλλων χειροκίνητων μύλων της αγοράς. Ο τρόπος όμως λειτουργίας του ARCO εξαρτάται από τον χρήστη του. Μπορεί λοιπόν να επιλέξει να τον συνδέσει με την μανιβέλα για χειροκίνητη άλεση ή να με την ηλεκτρική βάση για μια πιο «hands-free» λειτουργία. Το ARCO μπορεί να αλέσει μέχρι και 50 γραμμάρια κάθε φορά και διαθέτει 120 διαφορετικές ρυθμίσεις αλέσματος καφέ από σχεδόν πούδρα για καφέ στο μπρίκι μέχρι πιο χοντρή για cold brew.