Foyer: Ένα mini espresso bar στο κέντρο της Αθήνας

Foyer: Ένα mini espresso bar στο κέντρο της Αθήνας

Σε αυτό το coffee shop θα βρείτε ενδιαφέροντες καφέδες από διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

 

Σίγουρα έχετε περάσει πολλές φορές από μπροστά του, αλλά μπορεί να μην του έχετε δώσει την απαραίτητη σημασία. Το Foyer είναι ένα μικρό coffee shop πάνω στην Πανεπιστημίου, δίπλα από το Rex, πιο κεντρικά δεν γίνεται, και λειτουργεί εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Κάνει αθόρυβη αλλά ποιοτική δουλειά. Στα ράφια του και στους μύλους του θα βρείτε καφέδες από πολλά micro-roasteries της Ευρώπης.

 

Ο Γιώργος και ο Μάκης Παπαντωνίου δεν είχαν επαγγελματική σχέση με τον καφέ. Τον αγαπούσαν όμως, και πάντα έψαχναν να βρουν που σερβίρουν τον καλύτερο. Η ιδέα να φτιάξουν τον δικό τους χώρο δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι και να γίνει πραγματικότητα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Foyer, ένας στενόμακρος, όμορφος χώρος λίγων τετραγωνικών. Η αρχική ιδέα των δύο αδερφών ήταν να συνεργαστούν με μια ελληνική εταιρία καφέ, πράγμα που έγινε. Όμως, ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ήθελαν να φέρουν κάποια από αυτά που δοκίμαζαν στην Αθήνα. Ό,τι δοκίμαζαν το σέρβιραν και στους πελάτες τους, για να πάρουν περισσότερες γνώμες και να καταλήξουν σε εκείνον που θα κέρδιζε τις πιο θετικές εντυπώσεις. Αυτό το «παιχνίδι» της δοκιμής τους άρεσε και αποφάσισαν να το μονιμοποιήσουν. Έτσι κατέληξαν να συνεργάζονται με περίπου 10 διαφορετικά ευρωπαϊκά micro-roasteries.

 

Έτσι λοιπόν εδώ μπορεί να δοκιμάσετε ό,τι πίνουν στο Five Elephant στο Βερολίνο, ό,τι σερβίρουν στο Nomad στην Βαρκελώνη και στο Square Mile του Λονδίνου ή ό,τι καβουρδίζουν στο Coffee Collective της Κοπεγχάγης. Αυτή την περίοδο θα βρείτε σε espresso έναν καφέ από την Κόστα Ρίκα που έρχεται από το coffee shop Bonanza του Βερολίνου και σε φίλτρο έναν από την Αιθιοπία από το Naughty Dog της Πράγας.

 

Για τις επόμενες εβδομάδες θα φιλοξενούν τους καφέδες μιας φάρμας, της Majahual από το Ελ Σαλβαδόρ, που καβουρδίζονται από το Five Elephant. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουν δύο διαφορετικούς espresso και δύο διαφορετικούς φίλτρου. Σκοπός είναι να βοηθήσουν την εν λόγω φάρμα να μαζέψει χρήματα για την ανοικοδόμηση ενός σχολείου στην περιοχή.

 

Επίσης στο Foyer θα βρείτε και γλυκά για να συνοδέψετε τον καφέ σας: cheesecake με τον νεοϋρκέζικο τρόπο, δηλαδή ψητό, κέικ καρότου, αφράτα cookies και μπάρες που τα φτιάχνουν οι ίδιοι.

 

Πανεπιστημίου 46, Αθήα, τηλ. 2103800047