Αυτός ο καφές ήταν στις τοπ αναζητήσεις στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως φέτος!

Αυτός ο καφές ήταν στις τοπ αναζητήσεις στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως φέτος!

Σιγά-σιγά το 2020 φεύγει και στον απολογισμό της χρονιάς, σίγουρα “πρωταγωνιστεί” το ξέσπασμα τις πανδημίας και οι επιπτώσεις της.

 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στις τοπ αναζητήσεις των Ελλήνων που δημοσίευσε σήμερα η Google για τη χρονιά που φεύγει υπάρχουν λήμματα όπως “κρούσματα” και “κορωνοιός” αλλά και πρόσωπα της επικαιρότητας όπως “Δημήτρης Τσιόδρας” και “Νίκος Χαρδαλιάς”.

 

Μία έκπληξη επιφυλάσσει η λίστα “Year In Search 2020” της Google για την Ελλάδα και αφορά τους λάτρεις του καφέ, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την πανδημία και κυρίως με τα lockdowns.

 

Στην κορυφή της λίστας στην κατηγορία των συνταγών λοιπόν, “φιγουράρει” ένας καφές που ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος έγινε viral και αγαπήθηκε πολύ όχι μόνο από τους Έλληνες-αλλά και από πολύ κόσμο σε όλον του πλανήτη.

 

Πρόκειται για τον Dalgona Coffee, ή αλλιώς “καφές της καραντίνας” ο οποίος έγινε γνωστός μέσω του Instagram και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

Δείτε παρακάτω το τοπ 10 στις αναζητήσεις των Ελλήνων για τις συνταγές της χρονιάς:

 

Συνταγές
Dalgona Coffee
Ψωμί
Τσουρέκι
Γαριδομακαρονάδα
Κρέπες
Pancakes
Παπουτσάκια
Μαγειρίτσα
Φανουρόπιτα
Λουκουμάδες

 

Η απήχηση του εν λόγω καφέ αποτυπώνεται και στον κατάλογο των αναζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο όπου και πάλι βρίσκεται πρώτος στην κατηγορία “recipes”! Δείτε εδώ τη λίστα

 

Διαβάστε επίσης:

Dalgona Coffee: Ο καφές που πλημύρισε το Instagram