Dalgona Coffee: Ο καφές που πλημύρισε το Instagram

Dalgona Coffee: Ο καφές που πλημύρισε το Instagram

Φωτογενής, με συναρπαστική κρέμα, ο καφές Dalgona πόζαρε όσο κανένας άλλος στα δίκτια κοινωνικής δικτύωσης μέσα στην καραντίνα.

 

Το BBC του αποδώσει τον χαρακτηρισμό «ο καφές της καραντίνας». Ο Dalgona ήταν ο καφές που παρασκευάστηκε περισσότερο εν μέσω πανδημίας και το timeline του Instagram γέμισε με εκατοντάδες φωτογραφίες του. Ποιός όμως είναι αυτός ο καφές;

 

Ο Dalgona Coffee ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νότια Κορέα. Υπάρχουν δύο εκδοχές για το πώς «γεννήθηκε». Σύμφωνα με την πρώτη, ένας γνωστός Νοτιοκορεάτης ηθοποιός δοκίμασε τον εν λόγω καφέ σε ένα εστιατόριο στο Μακάου. Ενθουσιασμένος από την γεύση του αλλά και γοητευμένος από την πλούσια κρέμα του, έδειξε στην τηλεόραση πώς φτιάχνεται. Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει, ότι ο Dalgona Coffee πήρε την ονομασία του από μια δημοφιλή κορεάτικη καφετέρια όπου τον σέρβιρε. Όποια όμως και αν είναι η προέλευση του, το γεγονός είναι ένα, ότι αυτό το ρόφημα έγινε η νέα μανία στα social media.

 

Πώς φτιάχνετε ο Dalgona Coffee; Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε ίδιες ποσότητες από στιγμιαίος καφέ, ζάχαρη και ζεστό νερό- για παράδειγμα δύο κουταλιές από το καθ’ ένα. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά όλα τα παραπάνω υλικά μέχρι που να σχηματίσουν μια βελούδινη και αέρινη κρέμα – η διαδικασία αυτή θυμίζει το ζεστό ρόφημα του στιγμιαίου καφέ που στις δεκαετίες του 80 και 90 ήταν πολύ δημοφιλές στην χώρα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ποτήρι παγάκια, κρύο γάλα και στο τέλος προσθέστε την κρέμα. Τόσο απλά και γρήγορα ο Dalgona καφές μας είναι έτοιμος για φωτογραφία και κατανάλωση.