Όλα τα νεότερα για τις θερμάστρες: Ποσά, ημερομηνίες, KAΔ

Όλα τα νεότερα για τις θερμάστρες: Ποσά, ημερομηνίες, KAΔ

Εν αναμονή της έναρξης του προγράμματος που αφορά την επιδότηση τοποθέτησης θερμαστρών βρίσκονται οι επιχειρηματίες της εστίασης.

 

Μιλώντας πρόσφατα στην Κλειστή Συνάντηση των COFFEE BUSINESS AWARDS 2020 o Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι στον σχεδιασμό είναι να επιδοτηθεί κάθε επιχείρηση με 100 ευρώ ανά 15 τ.μ. Με τα νεότερα δεδομένα δεν αποκλείεται η επιδότηση να είναι 100 ευρώ ανά 10 τ.μ.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι επιχειρηματίες της εστίασης θα λάβουν έως 5.000 ευρώ για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 60 εκατομμύρια ευρώ. Η δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει σώματα οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρική, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομη/μεμονωμένη, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά σώματα τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

 

Η δράση κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και να διαρκέσει 2 μήνες. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων.

 

Επίσης από το πρόγραμμα θα καλύπτεται από την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου του 2020 και μετά αλλά και πριν την έγκριση της δημοσίευση της πρόσκλησης.

 

Οι ΚΑΔ που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα είναι οι εξής:

 

– 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

– 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

– 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών. Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30.