“Black Friday brunch” 10 λεπτών με χαλούμι και αβγά

“Black Friday brunch” 10 λεπτών με χαλούμι και αβγά

Πρόκειται για μια γρήγορη, εύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό brunch που θα χρειαστείτε μόλις 10’ για την προετοιμασία του

 

Όσοι είναι fans του τυριού που παράγεται κατά κόρον στην Κύπρο θα αγαπήσουν την εν λόγω συνταγή, που φέρει την υπογραφή του διάσημου σεφ Jamie Oliver  και έχει χαρακτηριστεί “Black Friday brunch” καθώς παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα. Περιέχει, μεταξύ άλλων αβγά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής, χαλούμι και  crumpets, ένα παραδοσιακά βρετανικό έδεσμα που παραπέμπει σε τηγανίτα ή/και ψωμάκι!

 

Υλικά

* 2 μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής

* 2 crumpets

* 80 γρ. ώριμα ντοματίνια

* 1 κουταλάκι του γλυκού καυτό τσίλι

* ½ lime

* 2 κλαδάκια κόλιανδρο

* Το ¼ ενός μικρού ώριμου αβοκάντο

* ελαιόλαδο

* 8 g χαλούμι

 

Εκτέλεση

 

-Χτυπάμε το ένα αυγό σε ρηχό μπολ και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα crumpets για να μουλιάσουν και στις δύο πλευρές. Για να φτιάξετε τη σάλτσα κόψτε στα 4 τα ντοματίνια, προσθέστε τα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με τη σάλτσα τσίλι και τον χυμό λάιμ (το πιέζετε μία φορά). Προσθέστε τον κόλιανδρο. 

 

-Ξεφλουδίστε, κόψτε και προσθέστε το αβοκάντο, ξεχωριστά, ώστε να το έχετε έτοιμο για σερβίρισμα.

 

-Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Σπάστε το εναπομείναν αυγό μέσα στο τηγάνι, στη συνέχεια προσθέστε τα crumpets πιο δίπλα και καλύψτε το. Αναποδογυρίστε τα crumpets όταν έχουν χρυσαφίσει από τη μία πλευρά.

 

-Μετακινήστε όλες τις παρασκευές στο πιάτο σας και στη συνέχεια ρίξτε στο τηγάνι κομμάτια χαλούμι. Τοποθετήστε την σάλτσα πάνω από τα crumpets. Μόλις το χαλούμι χρυσαφίσει αποσύρετέ το προσεκτικά από το τηγάνι και τοποθετήστε το πάνω στο πιάτο σας. Ολοκληρώστε με επιπλέον σάλτσα τσίλι, εάν το επιθυμείτε.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

*μπορείτε για την παρασκευή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψωμί της αρεσκείας σας ή τηγανίτα