25 υποψήφιοι διεκδικούν διάκριση στα Good Food Awards στις ΗΠΑ!

25 υποψήφιοι διεκδικούν διάκριση στα Good Food Awards στις ΗΠΑ!

Ποιότητα, κοινωνικός αντίκτυπος, βιωσιμότητα. Τα κριτήρια που καθιστούν έναν καφέ ξεχωριστό έχουν αλλάξει άρδην ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καθώς συνδέονται με την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει ο κόσμος έναντι μιας σειράς θεμάτων με παγκόσμια εμβέλεια, όπως το περιβάλλον, η βιωσιμότητα, οι συνθήκες εργασίας κ.ο.κ. 

 

Υπό το πρίσμα αυτό, το Good Food Foundation ανακοίνωσε ότι 25 coffee roasters στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακηρυχθεί φιναλίστ για τα Βραβεία Good Food του 2021, με βάση την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και άλλων παραγόντων.

 

Το πρόγραμμα της βράβευσης, που θα διεξαχθεί για 11η χρονιά, αφορά προϊόντα διατροφής και τους κατασκευαστές τους σε 16 κατηγορίες ειδικών τροφίμων και τα βραβεία, όπως προαναφέρθηκε, απονέμονται όχι μόνο για την ποιότητα του καφέ, αλλά και για τη βιωσιμότητα και το κοινωνικό αποτύπωμα των εταιρειών. Ο καφές είναι η μόνη κατηγορία προϊόντων στην οποία τα συστατικά δεν χρειάζεται να προέρχονται από το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τον λόγο αυτό αποτελεί μία από τις πιο “δύσκολες” κατηγορίες του προγράμματος βραβείων ως προς την αξιολόγηση, από άποψη ιχνηλασιμότητας και επαλήθευσης.

 

Τα τελευταία χρόνια, στην κατηγορία του καφέ κυριαρχούσαν οι νέοι καφέδες της Αιθιοπίας, παρόλο που τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

 

Η επιτροπή καφέ του GFF – φέτος υπό την συμπροεδρία της Sandra Elisa Loofbourow του The Crown, της Tovara Salley του Equator Coffees, και της Sheli Maciel της Allegro Coffee – αξιολόγησε τις αιτήσεις με βάση διάφορους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που σχετίζονται με την αγορά καφέ, καθώς και με περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες σχετικά που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Οι νικητές των φετινών Good Food Awards θα ανακοινωθούν μέσω ζωντανής ροής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021.

 

Παρατίθεται παρακάτω όλη η λίστα των φιναλίστ