Όλα τα φώτα στραμμένα στη Βραζιλία για τη Διεθνή Εβδομάδα Καφέ!

Όλα τα φώτα στραμμένα στη Βραζιλία για τη Διεθνή Εβδομάδα Καφέ!

Αποτελεί την μεγαλύτερη χώρα παραγωγής καφέ στον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα και τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή καφέ παγκοσμίως… Η Βραζιλία έχει αυτή την περίοδο την… τιμητική της, καθώς φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις επαγγελματιών καφέ στον κόσμο, τη Semana Internacional do Café (SIC), γνωστή και ως η Διεθνής Εβδομάδα Καφέ!

 

Καθώς η πανδημία επηρέασε καταλυτικά την ετήσια περίοδο συγκομιδής, αποφασίστηκε η φετινή Διεθνής Εβδομάδα Καφέ της Βραζιλίας θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά, από τις 18-20 Νοεμβρίου.

 

Τα καλά νέα είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις ελεύθερα, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής όπου θα δώσουν το “παρών” ορισμένες από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες από τον κόσμο του καφέ, οι οποίες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας.

 

Για παράδειγμα θα συζητηθούν οι τάσεις στα προϊόντα και στην αγορά, το ζήτημα της βιωσιμότητας, η αγροτική επιχειρηματικότητα, το roasting και το λιανεμπόριο, η καινοτομία στις διαδικασίες μετά τη συγκομιδή κ.ά.

 

 

Από άποψη μεγεθών, αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή στη Βραζιλία είναι δυνατόν να επηρεάσει ολόκληρο τον κλάδο του καφέ παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι φέτος η Βραζιλία επρόκειτο να παράξει περισσότερους από 60 εκατομμύρια σάκους green coffee φέτος, συμπεριλαμβανομένων περίπου 47 εκατομμυρίων σσκων arabica.

 

«Ο κόσμος καταναλώνει διαφορετικούς καφέδες για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο κλάδος συνεχίζει να αναπτύσσεται στη Βραζιλία», δήλωσε ο Breno Mesquita, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Πολιτείας Minas Gerais (FAEMG) και πρόεδρος της State and National Coffee Commissions. «Χάρη στις ικανότητες των παραγωγών και σε συνδυασμό με τις τεχνικές παραγωγής, η Βραζιλία καθίσταται μία από τις λίγες χώρες που μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της αγοράς σε ποσότητα και σε ποιότητα», πρόσθεσε.

 

Ξεκινώντας το 2013 στην πόλη Belo Horizonte, το μεγάλο event επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της αγοράς της Βραζιλίας και στη διάδοση της ποιότητας του βραζιλιάνικου καφέ στους εγχώριους καταναλωτές και χώρες που εισάγουν βραζιλιάνικο καφέ. Παράλληλα παρουσιάζεται ο κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος του κλάδου.

 

Η εκδήλωση απ΄το 2013 πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της πολιτείας Minas Gerais, Belo Horizonte. Φέτος στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ομιλίες από Βραζιλιάνους και ξένους ομιλητές, ειδικούς του κλάδου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης τα ετήσια βραβεία Coffee of the Year, τα οποία αναδεικνύουν διαφορετικούς τύπους καφέ από όλη τη Βραζιλία.

 

Πληροφορίες εγγραφής και πλήρες πρόγραμμα για τη Διεθνή Εβδομάδα Καφέ Βραζιλίας 2020 είναι διαθέσιμα εδώ.