Τέσσερα brunch για να παραγγείλετε σπίτι σας

Τέσσερα brunch για να παραγγείλετε σπίτι σας

Μπορεί τώρα με το lockdown να μην μπορούμε να τα απολαύσουμε στο χώρο τους όπως θα θέλαμε, όμως έρχονται αυτά στο σπίτι μας με ασφάλεια.

 

Lot 51

Προ Covid-19 εποχή το να βρεις κανείς τραπέζι ήταν δύσκολο. Και δεν μιλάμε μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Το Lot 51 λίγες μέρες αφότου άνοιξε έγινε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μαγαζιά της πόλης. Η χαλαρή ατμόσφαιρα του, τα τραπέζια του πάνω στην πλατεία Βραζιλίας, ο ποιοτικός καφές που σερβίρει (συνεργάζεται σε αυτό το κομμάτι με την Area 51) αλλά και το νόστιμο, πληθωρικό brunch που σερβίρει, είναι μερικοί λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτή την περίοδο λοιπόν προσαρμόστηκε στην λογική του delivery και take away, έτσι από τον πλούσιο κατάλογο του μπορείτε να παραγγείλετε για το σπίτι ένα από τα δύο χορταστικά burger (σας προτείνουμε εκείνο με το κοτόπουλο και την spicy mayo), κάποια από τρεις τις πίτσες τους καθώς και σαλάτες. Φυσικά μην ξεχάσετε τον καφέ και ένα από τα γλυκά συνοδευτικά του όπως cinnamon roll, babka ή banana bread.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ. 2111155024

 

The Underdog

Η πίσω αυλή του καθώς και η απλή, λιτή, μεγάλη, βιομηχανική σάλα του γεμίζουν καθημερινές και σαββατοκύριακα. Το The Underdog στο Θησείο φημίζεται για το brunch του αλλά ακόμα περισσότερο για τον καφέ του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι baristi του κατέχουν πολλές εγχώριες και παγκόσμιες διακρίσεις. Τι να παραγγείλετε λοιπόν από τον κατάλογο του: σίγουρα καφέ (τον καβουρδίζουν μόνοι τους), το Avocado toast με την δροσερή guacamole και το cottage, τα scrambled eggs με ραγού μανιταριών και γραβιέρα Νάξου, καθώς και το fried chicken toast με τα παναρισμένα chicken nuggets. Για γλυκό τώρα, αν θέλετε κάτι πληθωρικό τα pancake με κρέμα από cheesecake ή διαφορετικά το αφράτο banana bread καθώς και τα προζυμένια cinnamon roll.

Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130365393

 

Juste Made 33

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια είναι μια από τις γνωστές στάσεις στο κέντρο της πόλης για καφέ και για νόστιμα σάντουιτς. Άλλωστε τα τελευταία είναι κάτι παραπάνω από δημοφιλή, ειδικά τα λεγόμενα «ανοιχτά» με το τραγανό ψωμί και πολλά και διαφορετικά topping. Διαθέτει επίσης και πολλά πιάτα με pasta, κρέατα και burger. Τώρα αν θέλετε να παραγγείλετε κάτι για το brunch του Σαββατοκύριακου θα σας πρότεινα σίγουρα το Blue cheese burger, το Croque madame ή τον Καγιανά με το φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλλά και κάποιο από τα open sandwich. Από την παραγγελία σας μην παραλείψετε και τον καφέ. Σερβίρει τα χαρμάνια και τους μοναδικής προέλευσης της εταιρίας Sapid.

Ευαγγελίστριας 33, Αθήνα, τηλ. 2155258062

 

μe

Φωτεινό, λευκό, με μοντέρνο χαρακτήρα το μe έχει γίνει εδώ και καιρό τώρα ένα από τα αγαπημένα στέκια στην κάτω μεριά του Κολωνακίου, στην οδό Καψάλη. Οι αλμυρές και γλυκές προτάσεις του έχουν ένα το πιο υγιεινό προσανατολισμό με αρκετή δόση νοστιμιάς που αξίζει να τα δοκιμάσετε. Θα σας έλεγα να δοκιμάσετε τα scramble eggs που είναι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί από καρύδια και μια δροσερή στρώση από αβοκάντο, το porridge banoffee με γάλα καρύδας και φυστικοβούτυρο καθώς και το mushroom toast με προζυμένιο ψωμί, κατσικίσιο τυρί και μοτσαρέλα. Όσο για τον καφέ διαθέτουν έναν μοναδικής προέλευσης από την Κολομβία από την WiseCup.

Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 2107242588