Upupa Epops: brunch στην αυλή ενός… τσαλαπετεινού

Upupa Epops: brunch στην αυλή ενός… τσαλαπετεινού

Στο θεατρικό all day bar των Κάτω Πετραλώνων, θα απολαύσετε ένα χορταστικό brunch πίνοντας ένα γευστικό Bloody Mary

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Το Upupa Epops, στα Κάτω Πετράλωνα, με την ατμοσφαιρική αυλή, το γεμάτο χρώμα εσωτερικό και την θεατρική του ατμόσφαιρα είναι από τα μέρη που αγαπώ να πηγαίνω. Είτε το πρωί/μεσημεράκι για να απολαύσω με ηρεμία τον καφέ μου παίρνοντας brunch, είτε το βράδυ για να πιώ ένα από τα προσεγμένα κοκτέιλ που σερβίρει χαζεύοντας την γεμάτη αυλή του αλλά και το όμορφο σκηνικό που έχει στηθεί στον απέναντι πεζόδρομο. Γιατί το Upupa –όπως το αποκαλούν οι θαμώνες του – είναι ένα από τα δημοφιλή μαγαζιά της Αθήνας. Όπως καταλαβαίνετε, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρει κανείς να κάτσει, ειδικά τις ώρες αιχμής.

 

Αυτή την φορά το επισκέφτηκα για το brunch του. Η Μάρφη Μπάλη (μια εκ των ιδιοκτητών) με είχε ειδοποιήσει ότι πρόσφατα άλλαξαν το μενού τους και έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να πάω να δοκιμάσω τα καινούργια πιάτα τα οποία επιμελείται ο chef Νικόλας Χαρήτος.

 

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος αλλά καλύπτει όλα τα γούστα. Και όπως είναι φυσικό δεν λείπουν τα αυγά. Έτσι ζήτησα για αρχή τα scrambled eggs που έχουν μια μεγάλη δόση ελληνικότητας: σύγκλινο Μάνης, κρητική γαλομυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι. Το δε ψωμί πάνω στο οποίο τοποθετούνται τα λαχταριστά αυγά με τα υπόλοιπα υλικά είναι προζυμένιο και έχει μια ευχάριστη υπόξινη γεύση. Η ποσότητά τους είναι αρκετή, όποτε θα σας συμβούλευα να τα μοιραστείτε. Δοκίμασα επίσης και την ομελέτα με ασπράδι αυγού, κρητικό απάκι κοτόπουλου, αβοκάντο και μοτσαρέλα, που ήταν αρκετά αφράτη και νόστιμη.

 

Στην συνέχεια ζήτησα τη spicy pizzetta. Το ζυμάρι της ήταν τραγανό και ήταν στολισμένο με καυτερό σαλάμι, λιαστή τομάτα, τρία διαφορετικά τυριά (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, καπνιστή scamorza) και σπαράγγια. Ήταν απολαυστικό και ταίριαζε με το εξίσου καυτερό Bloody Mary που είχα ζητήσει. Ναι, αυτή την φορά προτίμησα να μην συνοδέψω το brunch μου με καφέ αλλά με αλκοόλ και δη το εν λόγω κοκτέιλ που στο Upupa το φτιάχνουν εξαιρετικά και το σερβίρουν με μια πολύ νόστιμη πίκλα μπάμιας.

 

Φυσικά για το τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω κάποιο από τα pancakes. Ζήτησα λοιπόν, εκείνο με το ταχίνι και το μέλι που έκλεισε με τον πιο γλυκό τρόπο την επίσκεψη μου.

 

Αλκμήνης 7 & Θεανούς, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2121055214