Brunch στο Μοnsieur Cannibale

Brunch στο Μοnsieur Cannibale

Στο Πάνω Παγκράτι, ένας πολύχρωμος, ευγενής «κανίβαλος» σας προ(σ)καλεί να δοκιμάσετε το πληθωρικό brunch

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Αν με ρωτούσε κανείς πως θα χαρακτήριζα το Monsieur Cannibale στο Παγκράτι, θα έλεγα ότι είναι ένα γεμάτο χρώμα, μικρό μαγαζί πάνω σε μια γωνία στην πλατεία του Προφήτη Ηλία. Οι πολύχρωμες λάμπες του, κάτω από την ασπρόμαυρη ριγέ τέντα στο πλατύ πεζοδρόμιο, θα τραβήξουν την προσοχή και θα σας κάνουν να σταματήσετε. Η ρετρό ατμόσφαιρά του εσωτερικού του με το γεωμετρικό μωσαϊκό, μαζί με την ιδιαίτερα διακόσμηση με πολλές αναφορές στο κόσμο του τσίρκου, θα σας κάνει να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες για το Instagram σας.

 

Οι δικές μου επισκέψεις στο Monsieur Cannibale δεν ήταν συχνές. Πότε δεν είχα βρεθεί  πρωί να καθίσω για καφέ και ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό να πάω για brunch. Γι αυτό όταν μια πολύ καλή φίλη με κάλεσε να πάρουμε το δεκατιανό μας εκεί, κάπως παραξενεύτηκα. «Έχει αλλάξει και ο καινούργιος chef που έχουν, έχει κάνει μια ωραία προσπάθεια» μου είπε όταν την ρώτησα αν είναι σίγουρη για την επιλογής της. Δεν έκανα άλλο τον δύσκολο και βρέθηκα μια Δευτέρα μεσημέρι με ζέστη, να κάθομαι σε μια από τις μαύρες καρέκλες του, δίπλα στην ανοιχτή τζαμαρία να χαζεύω την ελάχιστη κίνηση του δρόμου.

 

Κοιτάζοντας τον κατάλογο του brunch, ενώ απολάμβανα ένα freddo espresso –συνεργάζονται με τους Cafeistas και σερβίρουν ένα blend από καφέδες της Λατινικής Αμερικής ονόματι Dos– διαπίστωσα ότι όντως κάτι έχει αλλάξει εδώ. Ο chef Σταύρος Υφαντίδης που βρίσκεται πίσω από τον κατάλογο έχει ετοιμάσει ένα αρκετά ενδιαφέρον κατάλογο με πολλές αλμυρές αλλά και γλυκές προτάσεις που βασίζονται φυσικά στα αυγά.

Η διαφορετική εκδοχή του avocado toast που φτιάχνει ο Σταύρος- είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Για αρχή ζητήσαμε το πεϊνιρλί το οποίο έχει αφράτο ζυμάρι (18ωρης ωρίμασης), μοτσαρέλα, κιμά καρυκευμένο με μπόλικη κανέλα –θα ήθελα λίγο λιγότερη για να πω την αλήθεια- κι από πάνω ένα αυγό που μόλις το σπάσετε πλημμυρίζει το πιάτο. Δεν σας κρύβω ότι είναι μια χορταστική επιλογή, ιδανική για να την μοιραστείτε. Το νόστιμο croque madame μπορεί να με εντυπωσίασε με τον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά το βρήκα λίγο φλύαρο. Υποκλίνομαι όμως στη διαφορετική εκδοχή του avocado toast που φτιάχνει ο Σταύρος- είναι από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Πλούσιο, πάνω σε μαλακιά ζύμη, με ντοματίνια, κομμάτια από αβοκάντο, ιταλικό αλλαντικό guanciale και από πάνω τους δύο βραστά αυγά με ρευστό κρόκο: μπουκιά και αναστεναγμός απόλαυσης.

 

Το burger που δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο του brunch, ήρθε για να μας αποτελειώσει. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, cheddar και αυγό φυσικά, εγκλωβίζονται σε μαύρο ψωμί (το χρώμα του οφείλεται στον ενεργό άνθρακα). Έχει για παρέα του αμαρτωλές, βουτυράτες πατάτες, οι οποίες είναι τραγανές απέξω και από μέσα μαλακές. Κλείσαμε «ηρωικά» το brunch μας ζητώντας τα pancakes με πραλίνα Bueno και μπισκότα Oreo, μια γλυκιά υπερβολή που η ποσότητα τους δεν είναι για δύο άτομα αλλά για τέσσερα.

 

Βρυαξίδος 24, Παγκράτι, τηλ: 2107526130

 

Info

Το  brunch σερβίρεται καθημερινά μέχρι τις τις 3 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 5 το απόγευμα.