Οι καφέδες του The Underdog και σε κάψουλα

Οι καφέδες του The Underdog και σε κάψουλα

Εννέα διαφορετικές κάψουλες με καφέδες από πέντε διαφορετικές χώρες κάνουν την εμπειρία του espresso στο σπίτι ή στο γραφείο ακόμα πιο απολαυστική

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Το The Underdog στο Θησείο δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, από τότε δηλαδή που εγκαταστάθηκε στο όμορφο νεοκλασικό του πεζόδρομου της Ηρακλειδών, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά τόσο να επιλέγει καφέδες υψηλής ποιότητας, όσο και να τους διαχειρίζεται ανάλογα, ώστε να βγαίνει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Τάσος Δεληχρήστος και η ομάδα του κάθε φορά ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά τον πήχη. Ενστερνίζονται τις νέες τάσεις και τις προσαρμόζουν στην δική τους φιλοσοφία. Έτσι έγινε και με την τάση που ακούει στο όνομα «κάψουλα». Κάτι που βέβαια δεν είναι καινούργιο, όμως τον καιρό της καραντίνας επέστρεψε στο προσκήνιο.

 

Η αεικίνητη ομάδα λοιπόν του The Underdog, πειραματίστηκε, έψαξε και αφού κατέληξε στο αποτέλεσμα που ήθελε, παρουσιάζει μια σειρά από 9 διαφορετικές κάψουλες για όλα τα γούστα αλλά και όλα τα πορτοφόλια. Αρχικά να σας αναφέρω ότι όλες είναι συμβατές με τις μηχανές Nespresso είναι από αλουμίνιο, ανακυκλώσιμο υλικό και η συσκευασία τους είναι από βιοδιασπώμενο στο νερό χαρτί μειώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα.

 

Οι εννέα αυτές κάψουλες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Competition, Expirimental/Unusual και Single Estate. Η πρώτη περιλαμβάνει δύο καφέδες από τον Παναμά, ποικιλίας Gesha που είναι οι πιο περίπλοκοι, ιδιαίτεροι αν θέλετε (και για αυτό είναι οι πιο ακριβοί), και απευθύνονται σε εκείνους που αναζητούν κάτι το διαφορετικό. Από αυτούς δοκίμασα τον καφέ Ninety Plus. Είχε αρκετές οξύτητες, γλυκά χαρακτηριστικά και νότες από raspberry, σταφύλι και πυρινόκαρπα φρούτα (διέκρινα πιο πολύ το βερίκοκο). Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε καφέδες που εμπορεύεται αποκλειστικά η ομάδα του The Underdog. Μάλιστα για την επεξεργασία των εν λόγω καφέδων έρχονται σε συνεννόηση με τους καλλιεργητές, οι οποίοι ακολουθούν τις υποδείξεις της. Περιλαμβάνει τρεις καφέδες: έναν από την Βραζιλία, έναν από την Αιθιοπία και έναν τελευταίο από την Κόστα Ρίκα. Βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα εκείνον από την Βραζιλία με το umami προφίλ που έβγαζε στο φλιτζάνι νότες από ροδάκινο και lemongrass.

Οι καφέδες της κατηγορίας Expirimental/Unusual εμπορεύονται αποκλειστικά από την ομάδα του The Underdog. Μάλιστα για την επεξεργασία τους έρχεται σε συνεννόηση με τους καλλιεργητές, οι οποίοι ακολουθούν τις υποδείξεις της

Τέλος, η Single Estate κατηγορία απαρτίζεται από τέσσερις καφέδες: έναν από την Κένυα, δύο από Αιθιοπία –ένας εκ των οποίων είναι ντεκαφεϊνέ – και έναν από την Βραζιλία. Εδώ θα βρείτε τους πιο «ήπιους» και τους πιο προσιτούς σε όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στερούνται σε ποιότητα. Τόσο εκείνος από την Βραζιλία, που είχε ισορροπημένο χαρακτήρα, σοκολατένια γεύση και νότες από φουντούκι και καραμέλα, όσο και ο πιο φρουτώδης και όξινος από την Αιθιοπία (στη γεύση ξεχωρίζουν η φράουλα και το περγαμόντο), θα σας εντυπωσιάσουν με το αποτέλεσμα που δίνουν. Ο δε πρώτος σε παρασκευές με γάλα (ζεστές και κρύες) και ο δεύτερος σε freddo espresso (για την παρασκευή του θα χρειαστείτε δύο κάψουλες).

 

Όπως καταλαβαίνετε, οι κάψουλες του The Underdog θα σας κάνουν να πειραματιστείτε και να απολαύσετε στο σπίτι σας ή στο γραφείο ένα καφέ σαν και αυτόν που γεύεστε στα ποιοτικά coffee shop της πόλης.

 

Info

Θα τις βρείτε είτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα τους (www.underdog.gr) είτε στα coffee shop The Underdog (Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130365393) και The Rabbit Punch (Ευφράνορος 40, Παγκράτι, τηλ. 2107567840)