Αντιπρόεδρος του SCA ο Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος

Αντιπρόεδρος του SCA ο Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος

O CEO της Coffee Island, Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Specialty Coffee Association (SCA) για το 2021 – 2022

 

Για τον SCA ίσως να μην γνωρίζετε πολλά αν δεν είστε βαθιά «χωμένος» στον κόσμο της καφεστίασης. Ίσως πάλι να έχετε ακούσει πολλά. Όπως και να έχει, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του καφέ (παραγωγούς,  baristi, roasters, ιδιοκτήτες καφετεριών κτλ.). Σκοπός του είναι η εξάπλωση της κουλτούρας του Specialty Coffee, αλλά και η δημιουργία ενός παγκόσμιου κύκλου επαγγελματιών που θα τους συνδέει πάνω από όλα το πάθος για ποιοτικό καφέ.

 

Όπως καταλαβαίνετε η θέση του Αντιπροέδρου είναι μια πολύ σημαντική, κύρια και με μεγάλο βάρος ευθύνης. Μια ευθύνη που ανέλαβε να φέρει εις πέρα ο Κωσταντίνος Κωσταντινόπουλος, ο CEO της ελληνικής εταιρίας Coffee Island. Ο κ. Κωσταντινόπουλος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του SCA από το 2015 κατέχοντας τη θέση του Προέδρου στο Events & Audit Committee. Έχει κατακτήσει επίσης τον τίτλο «Νέος Επιχειρηματίας» για το 2015 στα βραβεία SCAE Coffee Excellence και ήταν ο Εθνικός Συντονιστής του SCA Greece από το 2014 έως το 2018.

 

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα συνεχίσω να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στον Σύνδεσμο» δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του. Συνέχισε λέγοντας «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια κοινότητα του καφέ» είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι προκειμένου να ξεπεραστούν οι συνέπειες που έχει επιφέρει η κρίση της υγείας. Μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το προσωπικό και τα μέλη του Local Chapter του Specialty Coffee Association, θα καταρτίσουμε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό έναν καλύτερο καφέ».

 

Ο Κωνσταντίνος Κωσταντινόπουλος θα παραμείνει στην θέση του Αντιπροέδρου μέχρι το 2022 ενώ τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου θα αναλάβει την προεδρία του Συνδέσμου.