Nέα Limited Edition Master Origins από την Nespresso

Nέα Limited Edition Master Origins από την Nespresso

Λέγεται Aged Sumatra, προέρχεται από παλαιωμένους κόκκους Arabica, έχει πικάντικό, ξυλώδη χαρακτήρα και είναι η νέα Limited Edition της Nespresso

 

Οι καφέδες από την Σουμάτρα, όσοι τους έχουν δοκιμάσει ήδη το γνωρίζουν, έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: εκείνο της ξυλώδης, γήινης και πικάντικης γεύσης. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον τρόπο επεξεργασίας των κόκκων που λέγεται Giling Basah. Πρόκειται για μια παραδοσιακή μέθοδο που ακολουθείται στην περιοχή της Ινδονησίας (κυρίως στη Σουμάτρα) και έχει να κάνει με την γρήγορη αποξήρανση του κόκκου.

 

Έναν τέτοιο ιδιαίτερο καφέ παρουσιάζει η Nespresso στην σειρά των Limited Edition που ονομάζεται Aged Sumatra. Το ακόμα πιο διαφορετικό που έχει ο εν λόγω καφές δεν είναι μόνο ο τρόπος επεξεργασίας, που σας εξηγήσαμε πιο πάνω, αλλά και ότι οι κόκκοι του παλαιώνονται για περισσότερο από τρία χρόνια.

 

Ο συνδυασμός αυτός της μεθόδου Giling Basah αλλά και παλαιώσεως δίνει στον καφέ ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό προφίλ. Ο Aged Sumatra έχει, λοιπόν ξυλώδη και πικάντικο χαρακτήρα, αρκετή πολυπλοκότητα, αρώματα κακάο καθώς και γλυκές νότες καραμέλας.

 

Δοκιμάζοντας τον σκέτο, τον βρήκαμε αρκετά γεμάτο, έντονη γεύση και μακριά bitter επίγευση. Αν είστε από εκείνους που πίνουν τον καφέ τους γλυκό, σε αυτό προσθέστε λίγο παραπάνω. Τον δοκιμάσαμε επίσης και σε cappuccino. Ταίριαζε όμορφα με το γάλα και σ’ αυτή την παρασκευή αναδεικνύονταν περισσότερο τα σοκολατένια χαρακτηριστικά του αλλά και η καραμέλα. Τέλος να σας πούμε ότι ο Aged Sumatra είναι καθαρά ένας χειμωνιάτικος καφές (μην επιχειρήσετε να τον φτιάξετε σε freddo espresso ή cappuccino) που απολαμβάνεται καλύτερα μετά το φαγητό ή τις πρώτες απογευματινές ώρες.