Αυγουστιάτικο brunch σε μια λουλουδένια στοά

Αυγουστιάτικο brunch σε μια λουλουδένια στοά

Το brunch του Noel για τον μήνα Αύγουστο έχει την υπογραφή του Σχεδία Home και είναι νόστιμο

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Τα χωρίζουν μόλις λίγα μέτρα και η οδός Κολωκοτρόνη. Όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να κάνουν μια αυγουστιάτικη, νόστιμη συνεργασία. Ο λόγος για το λουλουδένιο Noel και το Σχεδία Home που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Έτσι για όλο τον μήνα Αύγουστο τα πρωινά, τον καφέ τον βάζει το πρώτο, ενώ το brunch βγαίνει από την κουζίνα του δεύτερου.

 

Έχοντας μείνει στην Αθήνα αυτές τις αυγουστιάτικες μέρες, είπα να δοκιμάσω αυτή τη νέα συνεργασία. Έτσι ένα ήσυχο πρωινό Παρασκευής μπήκα στην γεμάτη λουλούδια στοά του Noel, κάθισα κάτω από την ανοιχτή του οροφή του, πήρα τον μικρό αλλά επαρκή κατάλογο του brunch και άρχισα να κοιτάω τι θα δοκίμαζα. Από τις τρεις διαφορετικές ομελέτες που έχει, διάλεξα την Φρουτάλια Άνδρου με βόειο λουκάνικο, πατάτα, κολοκύθι, μανιτάρια και τριμμένο κεφαλοτύρι. Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα λίγο πιο παχιά από ότι ήρθε στο πιάτο, παρ’ όλα αυτά ήταν αρκετά νόστιμη. Συνέχισα με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης που το είχαν γεμίσει με φέτα, γραβιέρα και μικρά, γλυκά ντοματάκια. Με αυτό συνόδεψα και τον freddo espresso που είχα ζητήσει ( στο Noel συνεργάζονται με την taf και έχουν ένα πολύ ισορροπημένο και ευχάριστο blend). Δεν έμεινα μόνο σ’ αυτά γιατί είχαν έρθει και ενισχύσεις. Έτσι ζήτησα και την πολύσπορη φραντζόλα που είχε στήθος γαλοπούλας και κρέμα τυρί αλλά και μια πολύ νόστιμη Σφακιανή τυρόπιτα με ξινομυζήθρα και μέλι. Από την τελευταία πήρα μια ακόμα γιατί εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.

 

Εδώ κάπου να σας αναφέρω ότι το brunch του Σχεδία Home το έχει επιμεληθεί (όπως και όλα τα πιάτα που σερβίρονται εκεί) ο chef Λευτέρης Λαζάρου. Στα τραπέζια και στην ανθισμένη μπαρόκ ατμόσφαιρα του Noel θα μπορείτε να το απολαμβάνετε όλο τον Αύγουστο, ενώ τα έσοδα θα πηγαίνουν στο ταμείο του Σχεδία. Αν λοιπόν αυτές τις μέρες γυρίζετε στο κέντρο της Αθήνας, κάντε μια βόλτα.

 

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα, τηλ. 2112159534