Joshua Tree: Ένα hipster, vintage στέκι στο Μετς

Joshua Tree: Ένα hipster, vintage στέκι στο Μετς

Πρεσβεύει την υγιεινή διατροφή, έχει οικολογικές ευαισθησίες, pet-friendly χαρακτήρα και ήρθε να προστεθεί στην ήδη ανήσυχη γειτονιά της οδού Αναπαύσεως

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Στην οδό Αναπαύσεως, στο Μετς, σιγά σιγά δημιουργείται μια καινούργια πιάτσα με ωραία και ψαγμένα στέκια. Ένα απ’ αυτά είναι και το πιο πρόσφατο το Joshua Tree. Ένα all day café με μεγάλες τζαμαρίες, μωσαϊκό στο πάτωμα, αισθητική αμερικάνικου diner της δεκαετίας του 60 και πολλούς κάκτους, μικρούς και μεγάλους, διάσπαρτους στο χώρο. Το όνομά του εμπνευσμένο από το εθνικό πάρκο της νοτιοανατολικής Καλιφόρνια που φαίνεται ότι εντυπωσίασε τους ιδιοκτήτες του.

 

Στο Joshua Tree έχουν επιλέξει να σερβίρουν χορτοφαγικά, vegan και χωρίς γλουτένη πιάτα. Έτσι το mac & cheese, που δοκίμασα, φτιάχνεται με φυτικό τυρί και ψητό κουνουπίδι. Το Instagram-ικό hot dog έχει φυτικό λουκάνικο Beyond Meat που ακόμα και εκείνοι που αγαπούν το κρέας θα το λατρέψουν γιατί μοιάζει σαν να ήταν χοιρινό και το avocado toast, που πλέον είναι πολύ της μόδας και ποζάρει σε κάθε κατάλογο brunch, έχει βιολογικά αυγά, ωμό κολοκύθι, κέιλ και ψωμί σίκαλης. Όσο για vegan tacos με την tortilla από μπλε καλαμπόκι είναι γεμισμένα με μανιτάρια, ανανά και κάσιους και είναι μια σκέτη νοστιμιά. Όσο για γλυκό, ζήτησα ένα από τα αφράτα pancakes του καταλόγου με σοκολάτα και φράουλες.

Στο Joshua Tree έχουν επιλέξει να σερβίρουν χορτοφαγικά, vegan και χωρίς γλουτένη πιάτα

Στο κομμάτι του καφέ συνεργάζονται με την Area 51 και έχουν φιλοτεχνήσει ειδικά για το χώρο και μια υπέροχη βίντατζ μηχανή La Marzocco. Δοκίμασα την ισορροπημένη Βραζιλία που φιλοξενούν στους μύλους τους. Το «ήρεμο» προφίλ του καφέ με την σοκολατένια επίγευση ταίριαξε τόσο με τα αλμύρα πιάτα όσο και με το γλυκό που ζήτησα. Εκτός από καλό καφέ έχουν και πολλά εναλλακτικά ροφήματα, super food latte όπως  turmeric latte, όλα με φυτικά γάλατα αλλά και ρόφημα σοκολάτας με ωμό βιολογικό κακάο, smoothies και ροφήματα detox. Ενδιαφέρουσα επίσης είναι και η λίστα με τα κοκτέιλ και τις μπίρες όπου στην δεύτερη θα βρείτε ετικέτες της ελληνικής μικροζυθοποιίας Noctua και της σκοτσέζικης BrewDog.

 

Αναπαύσεως 13, Μετς, τηλ. 2109239747