Healthies: Με ένα χοτ ντογκ στο χέρι

Healthies: Με ένα χοτ ντογκ στο χέρι

Με υγιεινό χαρακτήρα, vegan προτάσεις και ποιοτικό καφέ από την taf, η μικρή χαριτωμένη ροζ γωνία του Healthies είναι μια διαφορετική πρόταση στο πολυσυλλεκτικό Κουκάκι.

 

Το Κουκάκι τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω του, όπως λένε και έχει γίνει της μόδας. Σχεδόν καθημερινά, από το πουθενά, ξεφυτρώνει και ένας καινούργιος χώρος. Café, μπαρ, εστιατόριο, wine bar, street food θα είναι, λίγη σημασία έχει. Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι σ’ αυτή τη γειτονία καλύπτει όλα τα γούστα. Στα ξαφνικά, λοιπόν, πετάχτηκε και το Healthies που κάνει γωνία στις οδούς Δημητρακοπούλου και Αναστασίου Ζίννη. Πρόκειται για ένα steet food μαγαζί που υπόσχεται όμως υγιεινό φαγητό με αρκετά vegan πιάτα.

 

Το Healthies είναι ντυμένο στα ροζ. Δεν έχει τραπέζια μέσα – είπαμε είναι street food- έχει όμως κάποια έξω στο πλατύ πεζοδρόμιο. Τα παράθυρα του είναι ανάποδες καμάρες και έχουν μαύρες λεπτομέρειες, ενώ στο εσωτερικό πρωταγωνίστρια είναι η open κουζίνα του. Το μενού του, το έχει επιμεληθεί ο food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδης και προτείνει ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς που έχουν υγιεινό προσανατολισμό. Δοκίμασα αρχικά την πράσινη σαλάτα με vegan μαγιονέζα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, spicy ρεβίθια και λιαστή τομάτα που έπαιζε ωραία με τις αντιθέσεις και τις ισορροπίες. Το vegan χοτ-ντογκ που ακολούθησε, ήταν στολισμένο με σαλάτα coleslaw, καραμελωμένα κρεμμύδια, πέστο κάνναβης και cheddar melt. Αν και δεν είμαι vegan το εν λόγω χοτ ντογκ με εξέπληξε ευχάριστα και ίσως την επόμενη φορά να μην ζητήσω το μικρό μέγεθος αλλά πιο μεγάλο. Τέλος το vegan mac ‘n’ cheese burger – είπα να συνεχίσω τον πειραματισμό σε αυτή την κουζίνα- έχει μπιφτέκι beyond (μπιφτέκι που μοιάζει με το μοσχαρίσιο όμως είναι 100% φυτικό, χωρίς σόγια από λαχανικά) μια σπιτική μαγιονέζα, τομάτα και mac n cheese που το έκανε να μοιάζει ακόμα πιο πληθωρικό και χορταστικό.

 

Στο Healthies έχουν προσέξει και τον καφές τους, για αυτό έχουν συνεργαστεί με την ελληνική εταιρία taf. Δεν επέλεξαν κάτι πολύ εξεζητημένο και δύσκολο, αλλά ένα καλό blend που να δίνει ισορροπημένα φλιτζάνια.

 

Μόνο και μόνο από περιέργεια κάντε μια βόλτα και δοκιμάστε κάτι από το κατάλογο του. Και αν σας κερδίσει μπορείτε να το παραγγέλνετε και στο σπίτι σας αφού υπάρχει η δυνατότητα για παράδοση μέσω των πλατφορμών Wolt ή efood.

 

Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι, τηλ. 2109223999