Μe: μια νόστιμη στάση στο Κολωνάκι

Μe: μια νόστιμη στάση στο Κολωνάκι

Ένα φωτεινό, λευκό, με μοντέρνο χαρακτήρα all day café που σερβίρει γευστικά πιάτα και έναν ενδιαφέρον καφέ από την Κολομβία.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Τον Ηλία Σταυρόπουλο, τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια στο It στη Σκουφά. Θυμάμαι πόσο ευγενικός ήταν και ότι χαμογελούσε με τα μάτια. Μιλούσαμε για τα πιάτα του, που μόλις είχα δοκιμάσει και συμφωνούσαμε διαφωνώντας. Η επόμενη φορά που διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας ήταν πριν από ένα χρόνο, σε ένα όμορφο all day λευκό χώρο, στην κάτω μεριά του Κολωνακίου, στην οδό Καψάλη. Δεν ήξερα ότι πίσω από εκείνο το ολόφρεσκο concept βρισκόταν ο Ηλίας. Αυτή την φορά όχι μόνο ως μάγειρας αλλά και ως ιδιοκτήτης.

 

Το μe, όπως ονομάζεται, μου τράβηξε την προσοχή από την επιγραφεί που έχει στο ανοιχτό του παράθυρο όπου αναγράφεται η φράση «Will be back to Me». Το δεύτερο που είχα προσέξει τότε, ήταν το σωστά στημένο πόστο του καφέ – πράγμα σπάνιο σε all day χώρους – καθώς και ότι ο καφές που είχαν επιλέξει να σερβίρουν (από την WiseCup του Γιώργου Λουκά). Αυτά και μόνο έφταναν για να με κάνουν να καθίσω σ’ ένα από τα λίγα τραπέζια που έβγαζε στο όχι και τόσο φαρδύ πεζοδρόμιο. Και όταν δοκίμασα και τα πιάτα του Ηλία, το εν λόγω μαγαζί μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μου μαγαζιά στο Κολωνάκι.

Ο καφές φέρνει την σφραγίδα της WiseCup και έρχεται από την Κολομβία.

Έκανα καιρό να επιστρέψω στο μe – Covid-19, καραντίνα κτλ. Έτσι πριν από λίγες μέρες, μαζί με μια φίλη, βρέθηκα να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι που είχα φιλοξενηθεί την πρώτη φορά: απέναντι από το παράθυρο όπου οι περαστικοί σταματούν για να πάρουν έναν καφέ και ένα γλυκό στο χέρι. Δεν είχα σκοπό να δοκιμάσω το brunch του, όμως βλέποντας το ανανεωμένο menu που είχε ετοιμάσει ο Ηλίας, κάτι με έσπρωξε για να ζητήσω τόσο τα scramble eggs όσο και το mushroom toast. Τα πρώτα ήρθαν πάνω σε ένα φρυγανισμένο ψωμί από καρύδια και μια δροσερή στρώση από αβοκάντο. Αφράτα, γευστικά που με κέρδιζαν πιρουνιά με την πιρουνιά. Όσο για το mushroom toast, το προζυμένιο ψωμί του χάριζε μια ευχάριστη υπόξινη αίσθηση, το κατσικίσιο τυρί του έδινε την ένταση που του έλειπε και το λάδι τρούφας απλώς συμπλήρωνε με την νοστιμιά του.

Δεν είχα σκοπό να δοκιμάσω το brunch του, όμως βλέποντας το ανανεωμένο menu που είχε ετοιμάσει ο Ηλίας, κάτι με έσπρωξε να το κάνω.

Για να συνοδέψω και τα δύο πιάτα είχα ζητήσει έναν freddo espresso που ερχόταν από την Κολομβία. Σοκολατένιος, με ήρεμο προφίλ, χωρίς πολλές οξύτητες, γλυκά χαρακτηριστικά που στο τέλος άφηνε νότες από ξηρούς καρπούς (κυρίως φουντούκι). Ταίριαζε και με το γλυκό, μια lemon pie με κουρκουμά που ισορροπούσε ανάμεσα στο ξινό και το γλυκό.

 

Στο μe θα επιστρέψω σύντομα, γιατί υπάρχουν και άλλα πιάτα στο μενού που μου έκλεισαν το μάτι, όμως δεν μπόρεσα να τους κάνω το χατίρι. Κρίμα δεν είναι να τα αφήσω παραπονεμένα;

 

Καψάλη 10, Κολωνάκι, τηλ. 2107242588