Artisanal: Το brunch των βορείων προαστίων

Artisanal: Το brunch των βορείων προαστίων

Ο καταπράσινος κήπος είναι το σήμα κατατεθέν του και τα νόστιμα πιάτα του chef Δημήτρη Δημητριάδη ο λόγος για να το επισκεφτείτε.

 

από τον Βασίλη Δημαρά

 

Στα βόρεια προάστια σπάνια πηγαίνω. Είμαι παιδί του κέντρου. Όμως για τον όμορφο, καταπράσινο κήπο του Artisanal δεν χρειάζεται και πολύ για να ρίξω τις αντιστάσεις μου και να ανηφορίσω την Λεωφόρο Κηφισίας. Ειδικά όταν όλο αυτό συνδυάζεται με νόστιμο, καλοφτιαγμένο brunch.

 

Κυριακή μεσημέρι, λοιπόν, βρέθηκα πάνω σε μια vespa με προορισμό την Κηφισιά. Ευτυχώς, οι άδειοι δρόμοι έκαναν πιο ευχάριστη και γρήγορη την ανάβαση και δεν άργησα στο ραντεβού. Ο κήπος του Artisanal γεμάτος, το τραπέζι μου όμως με περίμενε –είχα προνοήσει και είχα κάνει κράτηση. Εκμεταλλεύτηκα την αργοπορία της παρέας και ζήτησα τον πρώτο freddo espresso. Συνεργάζονται με την Qualità Prima και έχουν φτιάξει το δικό τους blend, έναν ισορροπημένο, στρογγυλό καφέ, χωρίς πολλές οξύτητες που δίνει στο φλιτζάνι γλυκές νότες σοκολάτας και ξηρών καρπών.

 

Το brunch όπως και όλο το menu (μεσημεριανό και βραδινό) επιμελείται ο chef Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος βασίζεται καθαρά στις ελληνικές γεύσεις, στις οποίες δίνει μια δόση δημιουργικότητας. Μια πρώτη γεύση από αυτή τη δημιουργικότητα μπορείτε να γευτείτε κι εσείς από τη Σαλάτα του Αγρού που ήταν το πρώτο πιάτο που δοκίμασα. Δροσερά, τραγανά φασολάκια μπλέκονταν με τοματίνια, κατσικίσιο τυρί, «ζωντανά» κολοκυθάκια, πατάτες και ελιά σε παξιμάδι. Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το πεϊνιρλί με την αφράτη ζύμη του, τα οποίο ήταν «στολισμένο» με μανιτάρια, γραβιέρα και ένα τηγανητό αυγό. Ζήτησα, επίσης, και τα ποσέ αυγά, γιατί brunch χωρίς αυτά δεν γίνεται. Ήρθαν πάνω σε φρυγανισμένες φέτες από ψωμί χαρουπιού, παρέα με μια ωραία όξινη κρέμα από αβοκάντο. Πρόκειται για ένα πιάτο που μπορείτε να το μοιραστείτε μιας και η κάθε μερίδα έχει δύο ποσέ αυγά, αν και ίσως δυσκολευτείτε να το κάνετε γιατί είναι τόσο νόστιμο που θα θέλετε να το κρατήσετε για τον εαυτό σας.

 

Μαζί με τα γλυκά, ζήτησα και έναν ακόμα freddo – τελικά πίνεται ευχάριστα αυτός ο καφές. Ενδιαφέρον έχει το τσουρέκι με την μους σοκολάτας και το σορμπέ από ανανά και τζίντζερ, ενώ τα ντόνατς που είναι φτιαγμένα με προζύμι –παιδιά της καραντίνας όπως μου είπε ο chef- τα γεμίζουν με κρέμα καραμέλας/μπανάνας ή με βανίλια. Εγώ το ζήτησα ένα σκέτο και η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πιο πολύ έτσι.

 

Ζηρίνη 2,Κηφισιά, τηλ. 210808611