Κωνσταντίνος Τσεκούρας

Κωνσταντίνος Τσεκούρας

Η επιθυμία μου να γίνω barista μου χτύπησε την πόρτα όταν: Πριν από 5 χρόνια περίπου, βρέθηκε στο δρόμο μου ο κ. Γιάννης Αποστολόπουλος, (νυν Executive Director SCAE και Deputy CEO SCAE από την 1-1-2017), ο οποίος ξεκινώντας το project Cortese, πίστεψε σε εμένα, δίνοντας μου την ευκαιρία να με πάρει στην ομάδα του.

Ο καφές με τα περισσότερα likes: Ένα Flat White με Cortese Origins Sidamo Ethiopia.

Νέο coffee trend: Το speciality coffee

Αγαπημένο εργαλείο – αξεσουάρ: Η ζυγαριά μου, την οποία έχω αγοράσει μόλις 10 ευρώ και δεν σπάει, δεν χαλάει μετά από πολύ «ξύλο δουλειάς»!

Αξέχαστη εμπειρία πίσω από τον πάγκο μου: Μετά από περίπου 4 χρόνια ξαναείδα την γυναίκα της ζωής μου, η οποία ήρθε μπροστά μου και μου ζήτησε να της φτιάξω ένα cappuccino.

Η συμβουλή που δίνω σε όποιον θέλει να γίνει barista: Nα το αγαπήσει, να μην είναι ποτέ απόλυτος, αλλά να ακούει τους συναδέλφους του, να φιλτράρει αυτά που λαμβάνει και να εκφέρει την δική του άποψη, πάντα με επιχειρήματα.

Το όνειρό μου ως barista: Να μου δινόταν η ευκαιρία κάποια στιγμή στην ζωή μου να ζήσω την εμπειρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Barista.

cortese Coffee Karoulias

Me & My Coffee:  “Flat White

Υλικά:18 γρ. αλεσμένου καφέ Cortese Origins Sidamo Ethiopia, 36 γρ. extraction στην κούπα, fill up το γάλα.

Ποτήρι:Flat White χωρητικότητας 200 ml.

Εκτέλεση: Αλέθουμε 18 γρ. καφέ Cortese Origins Sidamo Ethiopia με ένα μέγεθος κοψίματος, έτσι ώστε να πάρουμε 36 γρ. αποστάγματος μέσα σε 50 δευτερόλεπτα. Φτιάχνουμε την κρέμα και γεμίζουμε την κούπα, στολίζοντας με το επιθυμητό σχέδιο.