Νίκος Φιλιππής

Νίκος Φιλιππής

Η επιθυμία μου να γίνω barista μου χτύπησε την πόρτα όταν: Πριν 16 χρόνια,βρέθηκα να εργάζομαι σε ένα ατάστημα των δυτικών προαστίων. Για πρώτη φορά ένοιωσα ένα ξεχωριστό συναίσθημα, που δεν ήταν άλλο από την ικανοποίηση που ένοιωθε ο πελάτης με ένα φλιτζάνι καφέ που του είχα μόλις σερβίρει. Ήταν πραγματικά ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί την απόλυτη ικανοποίηση και είναι η κινητήριος δύναμη για να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς.

Ο καφές με τα περισσότερα likes: Freddo Espresso και Freddo Cappuccino CAFFE L’UIGI

Νέο coffeetrend: “Παγωμένος” καφές φίλτρου CAFFE L’UIGI (coldbrew).

Αγαπημένο εργαλείο – αξεσουάρ: Tamper, ζυγαριά, δοσομετρητής, κλπ.

Αξέχαστη εμπειρία πίσω από τον πάγκο μου: Στην έκθεση Food Expo 2015 ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Εκατοντάδες άνθρωποι έπρεπε να εξυπηρετηθούν άμεσα!

Η συμβουλή που δίνω σε όποιον θέλει να γίνει barista: Θα πρέπει πρώτα να ρωτήσει ανθρώπους που εμπιστεύεται και δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, για να μάθει τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της δουλειάς.

Το όνειρό μου ως barista: Nα μεταδώσω τις γνώσεις μου στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, μέσω της CAFFE L’UIGI ACADEMY.

caffe luigi coffee 200x200

Me & My Coffee:  “Caffe’ Luigi Christmas Surprise

Υλικά:Caffé Luigi espresso “Dolce” (100% Arabica), κουβερτούρα γάλακτος, κουβερτούρα λευκή, φράουλες, σιρόπι καρύδας, γάλα infused με stick βανίλιαs (γάλα που έχουμε αρωματίσει με stick βανίλιας).

Ποτήρι: Διπλού cappuccino

Εκτέλεση: Σε μπεν μαρί, λιώνουμε 45ml κουβερτούρα γάλακτοs μαζί με 45ml κουβερτούρα λευκή. Πολτοποιούμε τις φράουλες, εκχυλίζουμε τον  espresso  στα 22ml και τα ενώνουμε όλα μαζί. Τοποθετούμε στο ποτήρι το σιρόπι καρύδας. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε αναμείξει και τελειώνουμε με γάλα, το οποίο έχουμε κάνει infused με το stick βανίλιας.