Ηλίας Γκρίντζαλης

Ηλίας Γκρίντζαλης

Η επιθυμία μου να γίνω barista μου χτύπησε την πόρτα όταν: Στα φοιτητικά μου χρόνια και παράλληλα με τις σπουδές μου στην φαρμακευτική ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα σαν barista σε ένα από τα πιο γνωστά café στην Μπολόνια της Ιταλίας. Εκεί λοιπόν χτίστηκε η σχέση αγάπης με τον καφέ που με κρατά σε εγρήγορση μετά από 18 χρόνια.

Ο καφές με τα περισσότερα likes: Τα signature με βάση τον espresso.

Νέο coffee trend: Η κρύα εκχύλιση

Αγαπημένο εργαλείο – αξεσουάρ: Η ζυγαριά –χρονόμετρο, γιατί θέλω να έχω απόλυτη ακρίβεια και σταθερότητα.
Δεν την αποχωρίζομαι ποτέ, ακόμα και όταν φτιάχνω κέικ με την κόρη μου.

Αξέχαστη εμπειρία πίσω από τον πάγκο μου: Θυμάμαι έναν κύριο που με ρώτησε πως γίνεται η κρέμα για cappuccino διότι προσπαθούσε να την φτιάξει και δεν τα κατάφερνε. Τον προσκάλεσα να περάσει πίσω από τον πάγκο και να δοκιμάσει μαζί μου. Μετά από κάποιες προσπάθειες έγινε αρκετά καλός γεγονός που μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση.

Η συμβουλή που δίνω σε όποιον θέλει να γίνει barista: Πάνω απ’ όλα να έχει αγάπη και σεβασμό . Συνεχή εκπαίδευση , υπομονή και επιμονή και ενημέρωση για τις εξελίξεις .

Το όνειρό μου ως barista: Η επαγγελματική και προσωπική καταξίωση είναι οι μαθητές μου να έχουν επιτυχίες και διακρίσεις στη καριέρα τους.

BRISTOT coffee 200x200

Me & My Coffee:  “Rose rosse

Υλικά:Blend 100% Arabica biovita Bristot, Αποξηραμένα κόκκινα φρούτα και άνθη τριανταφυλλιάς, Γάλα φρέσκο πλήρες

Ποτήρι:White wine test glass 400 ml.

Εκτέλεση: Παρασκευή καφέ φίλτρου με Syphon και αναλογία 12,5 gr για 210ml νερού. Πάγωμα με χρήση κρύου μπεν μαρί, infusion από τα αποξηραμένα φρούτα και τα άνθη με χρήση aeropress. Θερμοκρασία νερού 94oc Xρόνος 4 min/ratio 1:10. Πάγωμα με ανάδευση. Κρύα κρέμα.
Βάζουμε στο ποτήρι μας 4 παγάκια και τοποθετούμε 100ml από τα infusion.  Με κουτάλι σερβίρουμε 180 ml καφέ και τέλος προσθέτουμε την κρέμα.