Morning Sweetie: Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη στη Κυψέλη

Morning Sweetie: Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη στη Κυψέλη

Νεανικό, όμορφο, μοντέρνο προτείνει ενδιαφέροντες καφέδες και νόστιμες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Τελικά κάτι γίνεται στην Κυψέλη και ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερα ωραία μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ποιοτικό καφέ μαζί με κάτι αλμυρό ή γλυκό. Ένα από αυτά τα νέα μέρη βρίσκεται πίσω από την Δημοτική Αγορά, στην οδό Ζακύνθου και λέγεται Morning Sweetie. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα το πιάσει με την μια το μάτι σας, αλλά όσο πλησιάζετε θα παρατηρήσετε μια κίνηση από νεαρόκοσμο που κάθετε είτε γύρω από τις ανοιχτές τζαμαρίες με τα μπλε κουφώματα. Η διακόσμηση του είναι λιτή χωρίς πολλά πολλά. Κάτω έβαλαν ένα πλακάκι-μωσαϊκό, τοποθέτησαν λίγα τραπέζια σε μεγάλες αποστάσεις αναμεταξύ τους, ψηλούς πάγκους γύρω από τα παράθυρα, μερικά λευκά κάγκελα στο ταβάνι που τα στόλισαν με φυτά, έφτιαξαν μια μπάρα με κίτρινα πλακάκια και «έριξαν» δίπλα της μια παλιά βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Και σε όλα αυτό προσθέστε και την ανοιχτή κουζίνα. Με λίγα λόγια ένα ενδιαφέρον, μοντέρνο, φωτεινό σκηνικό που αν μην τι άλλο θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και οικεία. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος των ιδιοκτητών, της Ολίνα Αγγελίδου και του συντρόφου της Βασίλη Δενδρινού.

 

Στο Morning Sweetie οι εκπλήξεις ξεκινούν από τον καφέ που παίζει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο καφές λοιπόν, είναι από την M.O.C. ένα micro roastery που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Διαθέτουν ένα blend, το Buna, ως ροή, που είναι ένα χαρμάνι από αφρικανικούς κόκκους. Εδώ να σας αναφέρω ότι τέτοιοι συνδυασμοί χωρίς την παρουσία καφέ από την Βραζιλία που είναι σχεδόν παρόν σε όλα τα blend που κυκλοφορούν, δεν είναι συχνοί. Και αυτό είναι μια πρωτοτυπία. Τον δοκίμασα σε espresso έχοντας μια μικρή επιφύλαξη, όμως με εξέπληξε η ισορροπία του καθώς και το γλυκό του προφίλ. Τον ζήτησα και σε flat white για να δω πως συνδυάζεται με το γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ευχάριστο ρόφημα. Εκτός όμως από αυτόν, στους μύλους τους φιλοξενούν και ένα μοναδική προέλευσης που κάθε φορά δεν είναι ο ίδιος. Όταν τελειώσει αυτός που έχουν στον μύλο άλεσης, ο πρώτος πελάτης που θα ζητήσει έναν καφέ μοναδικής προέλευσης, είναι εκείνος που θα τον διαλέξει από το retail. Την ημέρα που το επισκέφτηκα ο καφές ήταν από το Μπαλί με ελαφριές οξύτητες, φρουτώδη χαρακτηριστικά και γλυκιά επίγευση.

 

Στο κομμάτι της κουζίνας τώρα ο chef Γιάννης Μπουροδήμος καθημερινά ετοιμάζει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που μπορείτε να τις δείτε είτε γραμμές στον πίνακα είτε ρίχνοντας μιας γρήγορη ματιά στο ψυγείο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει στάνταρ μενού αφού όλα στηρίζονται στην εποχικότητα των υλικών. Για παράδειγμα δοκίμασα ένα πληθωρικό κέικ σοκολάτας με σταφύλι και σύκα που όμως σύντομα θα αντικατασταθεί μιας και τα συγκεκριμένα φρούτα βγαίνουν εκτός εποχής. Νόστιμο ήταν επίσης, και το cheesecake που ζήτησα καθώς και τα μαλάκα, αφράτα muffins σοκολάτας. Για το σπίτι πήρα ακόμα κάτι βαζάκια για πρωινό που βάζουν μέσα γιαούρτι ή overnight oats με πολλά φρούτα και ξηρούς καρπούς.

 

Τέλος, από το retail του μπορεί να προμηθευτείτε καφέ σε κόκκους ή αλεσμένο αλλά και κάψουλες. Και στο μικρό πωλητήριο θα βρείτε θερμός και κούπες – η Ολίνα το εμπλουτίζει όσο πάει ο καιρός – με το λογότυπου του μαγαζιού.

 

Ζακύνθου 13, Κυψέλη, τηλ. 2117354924