8 tips από διαιτολόγους για έναν πραγματικά υγιεινό καφέ

8 tips από διαιτολόγους για έναν πραγματικά υγιεινό καφέ

O καφές είναι για τους περισσότερους από εμάς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πρωινής μας ρουτίνας. Πόσοι από εσάς όμως γνωρίζετε τις μεθόδους για να φτιάξετε έναν πραγματικά υγιεινό καφέ;

 

Πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει όλα τα μυστικά των διαιτολόγων για τους πιο υγιεινούς και παράλληλα γευστικούς καφέδες για το 2021.

 

Μετρήστε το γάλα ή την κρέμα σας 

 

Οι διαιτολόγοι συστήνουν  μετράτε την ποσότητα της κρέμας που βάζετε ή το γάλα έτσι ώστε να εξασφαλίζετε ότι προσθέτετε μία μερίδα και όχι περισσότερες. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε με αυτή τη μέθοδο ότι στο παρελθόν βάζατε δύο έως πέντε φορές περισσότερη ποσότητα από όση χρειάζεται.

 

Μετρήστε επίσης τη ζάχαρη που προσθέτετε

 

Αυτό ισχύει για κάθε είδος ζάχαρης ή γλυκαντικού που μπορεί να σας αρέσει στον καφέ σας. “Η πραγματική ζάχαρη μπορεί να είναι ωραία αλλά με μέτρο. Οι διαιτολόγοι συστήνουν τις ατομικές συσκευασίες που σας παρέχουν μια καλύτερη εικόνα από την ποσότητα ζάχαρης που χρησιμοποιείτε.

 

Προτιμήστε τα φυσικά γλυκαντικά αντί των ζαχαρούχων αρωματικών γεύσεων

 

Αναβαθμίστε την κρέμα καφέ σας. Τα περισσότερα διαθέσιμα προιόντα στο μανάβικο της γειτονιάς σας μπορούν να αντικαταστήσουν τα τεχνητά παρασκευάσματα. Εάν το latte βανίλιας είναι το αγαπημένα σας, επιλέξτε πραγματική βανίλια για την παρασκευή του.

 

Προσθέστε… γεύσεις της γης

 

Ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να προσθέσετε γεύση χωρίς τις επιπλέον θερμίδες και τη ζάχαρη είναι να χρησιμοποιήσετε κανέλα, μοσχοκάρυδο, λεβάντα ή άλλο μπαχαρικό στα καφέ σας πριν από την παρασκευή

 

Επιλέξτε dairy-free κρέμες 

 

Πολλές φυτικές κρέμες που παρασκευάζονται π.χ. με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου είναι έχουν λιγότερες θερμίδες και λίπος και υπάρχουν πολλές γεύσεις για να επιλέξετε.  Μια απο τις αγαπημένες μας είναι η spicy κρέμα κολοκύθας.

 

Χρησιμοποιήστε φυσικό γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων

 

Η επιλογή φυσικών γλυκαντικών χαμηλών θερμίδων, όπως η στέβια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γλυκάνετε τον καφέ σας χωρίς να προσθέτετε υπερβολική ζάχαρη και θερμίδες.

 

Μην τον πίνετε με άδειο στομάχι

 

Μελέτες,διαπίστωσαν ότι η πικράδα του καφέ μπορεί να οδηγήσει το σώμα στο να παράξει περισσότερο γαστρικό οξύ.  Μπορεί επίσης να προκαλέσει την αύξηση του σακχάρου  μετά από έναν άσχημο ύπνο. Η καλύτερη λύση είναι να απολαύσετε το ρόφημα μετά ή κατά τη διάρκεια του πρωινού σας.

 

Ζητήστε μικρότερη δόση σιροπιού

 

Λάβετε υπόψη ότι οι αρωματικές ουσίες συνήθως είναι σιρόπια με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και η τυπική συνταγή μπορεί να απαιτεί πολλαπλές δόσεις. «Πολλές φορές, το ρόφημά σας μπορεί να έχει την ίδια γεύση, αν όχι καλύτερη, με μία μόνο δόση σιροπιού.