Save one seat: Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις εστίασης

Save one seat: Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις εστίασης

Μια πρωτοβουλία από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει στόχο να βοηθήσει τον κλάδο της εστίασης από τις επιπτώσεις της Covid-19.

 

Αναμφισβήτητα ο κλάδο της εστίασης είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο λόγω της πανδημίας. Το δεύτερο lockdown κρατάει ακόμα κλειστά τα καφέ, μπαρ κι εστιατόρια. Θέλοντας να βοηθήσουν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία οι Global Shapers, ένα δίκτυο νέων ανθρώπων 20-30 ετών, γεννημένο από το World Economic Forum,  με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της πλατφόρμας e-table, δημιούργησαν την πρωτοβουλία Save One Seat (SOS). Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική δράση που έχει σκοπό να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου της εστίασης που πλήττονται, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους και βοηθώντας στην εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

 

Το Save One seat, που ξεκίνησε σαν ιδέα από το Global Shapers Hub της Ρώμης για να έρθει στη συνέχεια και στη χώρα μας, καλεί όσους καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση, να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους στέκια. Και όλα αυτά με ένα πολύ απλό τρόπο μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://gr.saveoneseat.com. Ο καθένας από εμάς μπορεί να επιλέξει το αγαπημένο του κατάστημα από τη λίστα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην ενέργεια και αγοράζει ένα voucher SOS με το χρηματικό ποσό που επιθυμεί (ξεκινούν από € 5), το οποίο θα χρησιμοποιήσει αργότερα, μετά την άρση των μέτρων. Η αξία του voucher μεταφέρεται αυτόματα στον αντίστοιχο χώρο εστίασης, ενώ ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα μαζί με τον κωδικό έρχεται στο email μας. Το voucher έχει διάρκεια για 12 μήνες από την ημέρα αγοράς.

 

Το Save One Seat είναι μια εντελώς μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σε πλήρη συμφωνία με όλες τις δράσεις των Global Shapers που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στην εκάστοτε τοπική κοινωνία. Για κάθε voucher που αγοράζεται δεν παρακρατείται καμία προμήθεια για την υπηρεσία, γεγονός που τη διαφοροποιεί από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί.