Café και γλυκό: Το μυστικό της πιο γλυκιάς σχέσης

Café και γλυκό: Το μυστικό της πιο γλυκιάς σχέσης

Ένα σημαντικό στοιχείο του προφίλ μιας καφετέριας είναι τα γλυκά που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες ως συνοδευτικά του καφέ τους. Η ποικιλία, το μέγεθος της μερίδας τους και φυσικά η τιμή είναι παράγοντες που μπορούν να απογειώσουν την επιχείρηση σας και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών.

 

Του Κώστα Καπερώνη

 

Σας προτείνω μια σειρά από ιδέες σχετικά με τα γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας ανάλογα με το είδος της καφετέριας που έχετε.

 

 

Street Café και καφετέριες περιορισμένης χωρητικότητας

Είναι καλό να επιλέξετε να βάλετε στον κατάλογο σας γλυκά που δεν απαιτούν σερβίρισμα σε τραπέζι ή μεγάλη διάρκεια κατανάλωσης. Ιδανικές προτάσεις είναι τα cookies, τα brownies ακόμα και τα cupcakes, τα οποία λειτουργούν θαυμάσια σαν συνοδευτικά της παραγγελίας των πελατών σας.

Έξτρα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής είναι ότι μπορείτε να τα παρασκευάσετε μόνοι σας, επιλέγοντας εύκολα υλικά και ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων.

 

 

Συνοικιακά Café και Snack Bar

Αποτελούν «στέκι» διαφόρων ηλικιών που μένουν στη γύρω περιοχή. Σε αυτές τις καφετέριες οι θαμώνες συνήθως έχουν παραμονή μέσης και μακράς διάρκειας. Οπότε σας προτείνω να δώσετε έμφαση σε γλυκά με βάση την σοκολάτα όπως το σουφλέ σοκολάτας ή σοκολατόπιτα ή ακόμα και η κλασική πάστα σοκολατίνα.

Επιλέξτε εκείνα που μπορείτε να υλοποιήσετε ευκολότερα με βάση τον εξοπλισμό της κουζίνας σας, τα οποία θα αποτελέσουν και τον πιο αγαπημένο πόλο έλξης για κάθε ηλικίας πελάτη σας.

 

 

Παραδοσιακά καφενεία

Αν προσφέρετε παραδοσιακό ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη ακολουθήστε τακτική σερβιρίσματος μικρασιατικών γλυκισμάτων όπως: καζάν ντιπί, κιουνεφέ και γλυκά ταψιού.

Μπορείτε επίσης να αναλάβετε και παράδοση κατ’ οίκον των παραδοσιακών γλυκών σας συνοδευτικά του παραδοσιακού καφέ που φτιάχνετε.

 

 

New Generation Café και Healthy Snack Bars

Απευθύνεστε σε κοινό μικρότερης ηλικίας ή που ασπάζεται και ακολουθεί έναν πιο υγιεινό και προσεγμένο τρόπο ζωής και διατροφής.  Επιλέξτε γλυκά με υποκατάστατα ζάχαρης όπως μπισκότα με στέβια, παστέλια με μέλι και παστάκια με ζάχαρη καρύδας.  Ταιριάζουν ιδανικά με τις επιλεγμένες βιολογικές ποικιλίες καφέ που σερβίρετε, κάνοντας και την κατηγορία γλυκό να λειτουργεί υπέρ της αύξησης πελατών αλλά και της κερδοφορίας σας.