Κρεμώδες Matchatini με τζιν, αμαρέτο και μοσχοκάρυδο
Είτε είστε λάτρεις του matcha είτε του τζιν, αυτό το πειραγμένο μα ισορροπημένο Martini θα σας καλύψει απόλυτα με τη γήινη γεύση, την κρεμώδη υφή και τις βοτανικές του νότες.
Μπορείτε να το ετοιμάσετε κι από την προηγούμενη μέρα, παραλείποντας όμως το μοσχοκάρυδο, που θα πρέπει να μπει αμέσως πριν το σερβίρισμα.
Θα χρειαστείτε:
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη matcha, κατάλληλη για μαγειρική χρήση
- 30 ml ζεστό νερό
- 60 ml γάλα αμυγδάλου
- 45 ml τζιν
- 30 ml λικέρ αμαρέτο
- πάγο
- μοσχοκάρυδο, κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε ένα ποτήρι μαρτίνι στο ψυγείο να κρυώσει – όχι πολλή ώρα, για να μη σπάσει μετά.
- Προσθέστε τη σκόνη matcha σε ζεστό νερό και ανακατέψτε ώσπου να διαλυθεί, χρησιμοποιώντας πιρούνι ή αναδευτήρι.
- Ρίξτε το έτοιμο matcha σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το τζιν και το αμαρέτο.
- Γεμίστε το σέικερ με πάγο μέχρι τη μέση, κλείστε και χτυπήστε δυνατά, μέχρι να το νιώσετε κρύο στην αφή – περίπου 8 δευτερόλεπτα.
- Ανακινήστε και σουρώστε μέσα στο παγωμένο ποτήρι, φροντίζοντας να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό και αφρός.
- Γαρνίρετε με το μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: Dash of Jazz