Nέα εξαγορά απο τη Lavazza με άρωμα… Γαλλίας

Nέα εξαγορά απο τη Lavazza με άρωμα… Γαλλίας

Συνεχίζει σταθερά να επενδύει σε βασικές αγορές η ιταλική Lavazza 

 

Mε το βλέμμα… στη Γαλλία, η ιταλική εταιρεία Lavazza στιοχεύει στην εξαγορά της γαλλικής εταιρείας roaster,  distributor και services supplier MaxiCoffee για να ενισχύσει τον κλάδο του ηλεκτρονικού της εμπορίου και τη φυσική της παρουσία στη Γαλλία.

 

Η MaxiCoffee, που ιδρύθηκε το 2007, εμπορεύεται και διανέμει επροϊόντα καφέ, συμπεριλαμβανομένων μηχανών εσπρέσο, μύλων και συσκευασιών καφέ, με χαρτοφυλάκιο άνω των 350 brands μέσω μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ένα roastery και 60 καταστήματα λιανικής σε όλη τη Γαλλία.

 

Η Lavazza δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της αγοράς, αλλά ανακοίνωσε ότι η MaxiCoffee θα παραμείνει ανεξάρτητη μετά την εξαγορά.

 

Επιπλέον όπως έγινε γνωστό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MaxiCoffee Christophe Brancato θα επανεπενδύσει καφαλαιακά στη MaxiCoffee με μειοψηφικό μερίδιο.

 

Η Lavazza απέκτησε το γαλλικό brand Carte Noir τον Φεβρουάριο του 2016 με τίμημα στα 800 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η συμφωνία θα τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της στη Γαλλία, την οποία θεωρεί βασική ευρωπαϊκή αναπτυσσόμενη αγορά.

 

Η εξαγορά περιελάμβανε τη μονάδα παραγωγής της Carte Noir στο Μονπελιέ, η οποία τώρα λειτουργεί ως μία από τις έξι παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της Lavazza.

 

Οι προηγούμενες εξαγορές της Lavazza περιλαμβάνουν επίσης το Δανέζικο roaster Merrild το 2016, την καναδική εταιρεία βιολογικού καφέ Kicking Horse Coffee το 2017 και τον αυστραλιανό διανομέα δοχείων και μηχανής καφέ The Blue Pod Coffee Co το 2018.